[Classic] Nitro?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mieszkos
Newbie
Newbie

[Classic] Nitro?

Post autor: mieszkos »

Witam, mam pytanie czy ktoś bawił się w montowanie "nitro" do polo w dieslu ? Mam tu na myśli dolot suchy czyli wprowadzanie propanu do filtra powietrza ? Jakie są tego plusy minusy ? Podobnież wystarczy tylko propan(butla), reduktor, elektrozawór, jakiś przełącznik, wąż, i dysza. Jest to około 15% przypływu mocy. Ktoś coś wie na ten temat ? Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

To nitro (podtlenek azotu N2O), czy propan (C3H8)?
m
mieszkos
Newbie
Newbie

Propan : )
m
mieszkos
Newbie
Newbie

nikt się nie wypowie na ten temat ?
m
mieszkos
Newbie
Newbie

To może inaczej co się stanie gdy wpuścimy do filtra powietrza propan-butan (taki zwykły gaz z gazika)
w
wacku
Początkujący
Początkujący

Post autor: wacku »

Wyznawcy AL-KAIDY powinni miec na ten temat szeroką wiedze.
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

[quote=""wacku""]Wyznawcy AL-KAIDY powinni miec na ten temat szeroką wiedze.[/quote]

:lol: :lol: :lol: :crazy: :jester:

Co do nitro ;D daruj sobie prosze ;D
j
jacekszymek1
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: jacekszymek1 »

ILE TY MASZ LAT CHŁOPIE????? z nitrem to sie spotkałem w grach komputedrowych a nie w rzeczywistości puknij sie w łeb i możesz iść dalej grać w NFS na przykład
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

[quote=""jacekszymek1""]ILE TY MASZ LAT CHŁOPIE????? z nitrem to sie spotkałem w grach komputedrowych a nie w rzeczywistości puknij sie w łeb i możesz iść dalej grać w NFS na przykład[/quote]

wrzuć na luz kolego.... :piwo:
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amalena »

Z tego co wiem instaluje się gaz do diesli w celu zmniejszenia spalania, głównie w autach ciężarowych. Jak dla mnie ma to sens. Myślałeś nad HHO, droższa instalacja ale paliwo kosztuje 0,08 PLN za litr.
Blaszak "SZOPKA GARAGE" :assasin:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

[quote=""Amalena""]Z tego co wiem instaluje się gaz do diesli w celu zmniejszenia spalania[/quote]

Ale po za niższymi kosztami jest też przyrost mocy. Nie bez powodu jak był bity rekord prędkości campera w Polsce to w fiacie ducato albo jego bliskim krewnym założyli instalacje gazową która podniosła moc diesla i pojechał ponad 200 km/h.
m
mieszkos
Newbie
Newbie

yh.. niektóre posty nie wniosły nic do tematu. No właśnie, jest przyrost mocy, ok. 15%. Wczoraj na sucho zrobiłem na dolocie suchym test i jak wpuściłem to od razu podniosły się obroty (oczywiscie było to na luzie robione)
m
mieszkos
Newbie
Newbie

a gdzie znalazłem to o czym piszę jest tutaj + testy http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?t=1491
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

jakie testy robiłeś i jak obliczyłeś 15% wzrostu mocy?

jeśli chodzi o nitro w sensie podtlenek azotu to gdybyśmy założyli że taką dopałkę dołożylibyśmy do polo to silnik pewnie by się posypał, co do generatorów HHO to super sprawa jako wspomaganie zasilania klasycznego, ale do wszystkich takich zabiegów potrzebna jest korekta mapy paliwowej i wszystkiego co się z tym wiąże bo gdy sobie ot tak zapodamy pewną dawkę paliwa do tego co komponuje komputer wtrysków to mieszanka będzie zbyt bogata i nic to nie przyniesie dobrego...
Co do nitro w sensie rozpuszczalnika to można dolać do benzyny w małych ilościach ale nic to nie da, zero efektów polo benzynowe pojedzie nawet na etanolu (inaczej E85 etanol z 15%benzyny)
civic r18a2/407 1,6 HDi
m
mieszkos
Newbie
Newbie

nie obliczyłem a poza tym ja ciągle mówie o Propan-Butan nie nitro, tylko temat tak nazwałem żeby mniej więcej każdy sie domyślił że chodzi mi o "kopa" w aucie. A 15% możesz wpisać w google "Zabawy z nitro na obciazeniowce,zdjęcia!!!" i pierwszy link tam jest opisane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”