A ja pochwalę zestaw, który wszyscy krytykują, nazywając totalnym szmelcem. Posiadam Canvę cb-268 i odpowiednik (!) małej Floridy. W odbiorzę spokojnie, przy dobrych wiatrach osiągnę wyraźnie 8-9 km, w nadawaniu nieco mniej, ale nie zejdę poniżej 4-5 km. Radio jest wyraźne, odbiór czysty, nadawanie też bez zarzutu, małe, lekkie, antena nie wymaga strojenia. Ponieważ czytałem same negartwne recenzje tego radia to chyba jako nieliczny chwalę je - z poprzednich doświadczeń to to radio jest naprawdę wporzo. Może i to jedno z najtańszych radyjek na rynku, ale spełnia swoje zadanie.
kolego vito_andolini zgodzam sie z toba w 100% swietne radio za niewielkie pieniadze, w dodatku zbudowane z dobrych czesci, teraz nawet presidenta czy jak sie to p[isze składaja chinczyki:D
na pewno nie polecam 109 i 199(chyba po modzie defendera) tak samo jak u520 miałem, kupiłem kiedyś bo niby takie super i jak szybko kupiłem tak jeszcze szybciej sprzedałem...(miałem chińczyka, innych teraz nie kupisz)
Należy pamiętać zasadę "Radio CB jest jak wino - im starsze tym lepsze". Kiedyś CB produkowali patrząc na jakość, teraz tylko patrzą na ilość. Wszystkie współczesne tanie cb radia do szumofony. Jedyne niedrogie, które polecam to Yosan Pro. reszta współczesnych alanów to kiszka. Obecnie posiadam starego dobrze dofiltrowanego Alana18 z lat 90-tych - przyjemny odsłuch, wysoka czułość, słychać ze zrozumieniem nawet najsłabsze sygnały. Do tego radia założyłem Sirio Performer P-1000 o długości 2m i jestem mega zadowolony. Na kanale 28 przy b. dobrej propagacji można dogadać się z innymi użytkownikami oddalonymi o kilkaset km. Kilka dni temu udało mi się złapać łączność z Gregorem z Brukseli.
Intek M-760 Plus rewelacja antena150cm plusów kupę jeden z nich to głośnik na przednim panelu na prawdę polecam ja się wahałem z wymianą ale teraz nie żałuje!!
jeśli chodzi o CB radio to mam Midland Alan 199A do tego antena no-name zestaw zakupiłem 3 lata temu w Opatowie (facet montuje też radia misiakom) i jestem z tego zestawu bardzo zadowolony, antena ma długość metra a mimo to łapie w drodze rozmowy z około 8-10 km, jeśli chodzi o jakość to zależy jaki zestaw ma druga osoba zdarza się , że szmera piszczy ale przeważnie u większości zero szumów
ważne żeby po zakupie anteny zestroić ją dobrze...
U mnie w polo jeździ alan 100a, stare poczciwe radio z anteną badajże hustler 100. Działa wystarczająco, koszty nie wielkie i fajnie sie mieści pod nawiewem.