6N jakie polecacie żarówki H4

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Thao
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Thao »

Jak zarowki to tylko Philips X-treme power lub blue vision i do tego pozycje blue Vision. W moim 2f-ie mialem oba komplety, mimimo smoked frontu, lampy swieca niebo lepiej jak niektore seryjne, nie modzone reflektory. Powiem tak, X-treme mialy byc lepsze na mokrym niz blue vision, ktore podobno sa mega slabe, ale szczerze nie widzialem roznicy, a jezdzilem na obu kompletach, na mokrym po prostu kazda zarowka swieci slabiej, wiadomo. Jedyna roznica jaka zauwazylem, to taka, ze blue vision faktycznie ma bielsze swiatlo od X-treme power, ale i one nie sa zolte, tez daja mocne biale swiatlo, jezdzi mi sie na nich rewelacyjnie i nie mam zamiaru ich zmieniac, moge je z calego serca kazdemu polecic zarowno blue vision jak i x-treme power. Chociaz jak x-treme mi sie skoncza, mysle nad blue vision znow, z racji, ze daja ladniejsze swiatlo :P

Jezdzilem na jakichs Tungsramach + ilestam % czy cos, i kaszana totalna, nie polecam.
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

to ja od siebie dodam, że moje blue vision philipsa H4 jak i pozycje świecą sobie rok czasu i jest ok. :good:
Obrazek
T
TommyH
Newbie
Newbie

Post autor: TommyH »

czy aby uzyskać naprawdę białą barwę światła wystarczy wymienic tylko żarówki na np philipsa blue vision czy cały zestaw jak np tutaj http://allegro.pl/zestaw-hid-h4-bi-xeno ... 75161.html czyli wymienić bym musiał wszystko żarniki, przetwornice...i czy jak bym chciał taki właśnie zestaw to czy bym musiał zamontować spryskiwacze reflektorów???
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

[quote=""shao""]Za pare dni minie rok od kiedy mam Night Breakery i swieca tak samo dobrze jak na poczatku. To info dla tych co sie martwia ich skrocona zywotnoscia.[/quote]

Dzisiaj jedna zarowka podziekowala za wspolprace - wytrzymala 14 miesiecy. Mysle, ze to dobry wynik biorac pod uwage dobra cene zarowek i mocno zauwazalna poprawe swiecenia.

Niedlugo bede bral Night Breaker Plus, ktore niby maja 50% wydluzona zywotnosc, moze wsadze tez takie do przeciwmgielnych. Bedzie combo :grin:

EDIT: Dzisiaj wsadzilem NB+.

Roznica miedzy NB+ i NB delikatnie zauwazalna, miedzy zwykla zarowka a NB+ jest roznica jak kopalnia vs Slonce. Miazdza zarowki, walnalem dlugimi dzisiaj w Bielo to myslalem ze mu Polo wybuchnie. :grin:
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

Witam, jakie byście polecili żarówki w5w w postojówki aby dawały ładne białe światło? teraz miałem jakieś z niebieskimi kloszami, ale jedna padła i muszę zmienić, a światło dawały w miarę białe
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""qwertypol""]Witam, jakie byście polecili żarówki w5w w postojówki aby dawały ładne białe światło? teraz miałem jakieś z niebieskimi kloszami, ale jedna padła i muszę zmienić, a światło dawały w miarę białe[/quote]

Ja mam Philips blue vision i są git ;)

Obrazek
(Na zdjęciu po lewej stronie, blue vision)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, 18:51 przez krzychu20, łącznie zmieniany 1 raz.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Ja używałem diodowych które miały po dwie mocne diody do góry i na dół i bardzo ładnie to świeciło jak się robiło już ciemniej. Kosztowały ok. 20zł, ale nigdy się nie przepaliły. Ładnie się komponował kolor z żarówkami X-Tra H7 z TESCO (wiem, śmiejcie się, ale najlepsze żarówki jakie miałem za 12zł... świeciły bardzo dobrze i praktycznie na biało jak ori xenon - nie oślepiając!).
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
p
pietros
Newbie
Newbie

Post autor: pietros »

Wymieniał ktoś z Was żarówki oświetlenia wnętrza i bagażnika (C5W, C10W) na żarówki diodowe*? Chodzi mi aby otrzymać białą barwę i trochę więcej światła (szczególnie w bagażniku). Może ktoś polecić jakieś konkretne modele? Może jakieś fotki wnętrza?

*Swoją drogą trochę śmieszne to określenie, chyba powinno się to nazywać LED w oprawie C10W, W5W, H4?
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja kiedyś zmieniałem na takie diodowe i popaliły się szybko, brak filtrów w żarówce powoduje jej szybkie zużycie, mniej więcej po miesiącu padały jak muchy te żarówki, moim zdaniem nie ma sensu, a taka żarówka LED ma o wiele mniej lumenów i słabiutko świeci.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

rat4 to widać że miałeś słabe żarówki :) ja mam Narva Led w5w i jeżdżę już rok prawie :)
Awatar użytkownika
mikki68
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mikki68 »

Witam
W 6n-ce miałem zmienione lampy na soczewki i żarówki H1 "night breaker" 4szt, jednym słowem WIDNO BYŁO
aktualnie w 6N2 założyłem w standard lampy H1 i H7 "night breaker +" było widno a jest jeszcze lepiej
w pozycje wmontowałem jakieś (taniochy) 1 led, bździą się wprawdzie ale zmienię raczej na coś ciut mocniejszego.
co powiecie na coś takiego http://moto.allegro.pl/0t10-w5w-cree-le ... 96345.html
czy warto na to dać aż tyle kasy?.
czy wystarczy taki zestaw http://moto.allegro.pl/blue-vision-ultr ... 78935.html

:)
Moja srebrna strzała
na podtlenku LPG :)
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

ja mam philipsy blue vision w postojowych i jasno świecą, nie jest to taka zimna biała barwa światła, ale jaśniejsza od zwykłych, no i światło równo "rozchodzi" się po lampie w odbłyśnikach
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Parę postów wyżej jest zdjęcie które wrzucałem, a na nim porównanie własnie postojówek Blue Vision vs zwykła żaróweczka

[quote=""Bielo""]no i światło równo "rozchodzi" się po lampie w odbłyśnikach[/quote]
Dokładnie i to moim zdaniem przewaga nad LED (choć są takie inne fikuśne postojówki z LEDami dookoła, ale jak to faktycznie świeci to :niewiem: )
Awatar użytkownika
sprajt
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: sprajt »

Mam dylemat, które żarówki wybrać. Mam do wyboru :
http://allegro.pl/h4-cool-blue-intense- ... 26283.html
http://allegro.pl/zarowka-philips-h4-bl ... 90379.html

Które będą lepiej świecić w starszych lampach (Hella) . Widoczna będzie różnica oświetlenia drogi?
Obrazek
Awatar użytkownika
mikki68
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mikki68 »

Dokładnie i to moim zdaniem przewaga nad LED (choć są takie inne fikuśne postojówki z LEDami dookoła, ale jak to faktycznie świeci to :niewiem: )
I to mnie raczej przekonało, - to rozchodzenie światła i jakby to ująć (świeci cała lampa).
Wczoraj małżonka pyta się co to za dziwna plamka na lampie ?! a to punkt (kółko fi 5cm.) na kloszu lampy właśnie od led-a .
Wstyd mi się zrobiło i tyle.

Dzięki :)
Moja srebrna strzała
na podtlenku LPG :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”