[9n] Montaż sterownika centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zarybob
Newbie
Newbie

[9n] Montaż sterownika centralnego zamka

Post autor: zarybob »

Witam.
Polóweczka nie posiadała centralnego zamka. Zamontowałem siłowniki do zamykania drzwi. Centralny działa za pomocą przekręcania kluczyka. Chciałem założyć jeszcze sterownik plus dwa piloty i tu mam problem. Ze sterownika od siłowników wychodzą dwa kable jeden różowy do otwierania drugi brązowy do zamykania. Ze sterownika radiowego wychodzą 3 kable do zamykania i trzy kable do otwierania jak to wszytsko spiąć w całość??

Schemat sterownika radiowego jest w instrukcji na stronie http://proxima.pl/oferta/instrukcja/SRPiB%20DL.pdf
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

Podłącz sterownik z pilotami bezpośrednio do siłowników i po problemie :)stary
sterownik usun :)
z
zarybob
Newbie
Newbie

Przy siłowniku mater (od kierowcy) mam pięć przewodów wiec jak to spiąć ? Stary sterownik jest potrzebny do pracy siłowników zniego są wyprowadzone dwa przewody otwórz/zamknij do alarmu lub jak się domyślam do sterownika radiowego?
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

Nowy sterownik nie ma sterowania kluczykiem :) ma wypuszczone 2 przewody sterujące :) i z tego co pamiętam podpinasz tylko pod zielony i niebieski ;)

5 przewodów idzie od MASTERA (MATKI)
z
zarybob
Newbie
Newbie

Nowy(radiowy) sterownik ma wyprowadzone 3 przewody do zamykania i 3 do otwierania a stary ma dwa przewody
z
zarybob
Newbie
Newbie

Sprawa już nieaktualna - znalazłem odpowiedni schemat jak to wszystko podłączyć i już działa:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”