[quote=""irekk""]
Prawdopodobnie wystarczy przeczyścić potencjometry i będzie śmigać.
Jak już rozbierzesz to lepiej wymień te potencjometry, bo regeneracja może przynieść poprawę na krótko.
A rozebranie całej deski trochę czasu zajmuje - wiem to z własnego przykładu.

[/quote]
potwierdzam. regeneracja to poprawa na ok. pół roku... Wymiana potencjometrów: Z tym jest problem, bo nie idzie dostać samych potencjometrów. Są tylko całe silniczki. Przynajmniej ja nie mogłem dostać. Próbowałem podmieniać potencjometry wewnątrz silniczków (kupowałem inne w sklepie elektronicznym), jednak w moim przypadku nie chciało do działać (nie mogłem dopasować idealnego potencjometru, którego rezystancja zmieniałaby się idealnie w takim samym zakresie jak tego oryginalnego). Koszt nowego jednego silniczka (oryginalny Boscha) w IC to 220zł.
Jeśli chodzi o potencjometry: Potencjometr musi mieć 4,7 kOhma, a zmiana rezystnacji w zakresie obrotu 90 stopni, musi się zmieniać od ok. 800 Ohm do ok. 4 kOhm... zatem potencjometr musi mieć logarytmiczną skale rezystancji... i niestety, te kupowane przez ze mnie miały inną niż ta z silniczków ;/ Przez to silniczek z podmienionym potencjometrem nie przechodził adaptacji poprzez VAG...
Pozdrawiam