Dzięki janoelektryk, już coś

jednak ja wolałbym żeby check działał i nie sygnalizował usterek.
Odkryłem jeszcze coś, mianowicie poprzez vaga, w dziale instruments można zrobić test zegarów, tj każdej wskazówki z osobna i lampek tez. W moim polo wszystkie inne elementy zegarów działają, ale chceck nie. Mimo ze same zegary sprawdzane i w innym polo są ok.
Czy ma ktoś może schemat jak idzie "check" na pinach wchodzących do liczników? może któryś z obwodów jest otwarty?
Jak sprawdzić vagiem czy było grzebane w ecu w celu dezaktywacji kontrolki?
No i co z filmikiem z pierwszego postu? (taka sama sytuacja jak u mnie)
Jeszcze raz zwracam się z prośbą do posiadaczy polówek, konkretnie 1.4 MPI silnik AKK z 2000r.
Weź zobacz jak masz taki motor, i napisz

pozdr
dziś z kolei zauważyłem ze alarm(meta systems) jest podpięty przy kolumnie kierownicy, najprawdopodobniej to tylko podłączenie pod kierunki, ale wie ktoś czy może to mieć coś wspólnego z brakiem checka? i czy jest jakiś konkretny przewód za niego odpowiadający?
ponawiam pytanie, aczkolwiek z moich obserwacji wynika ze chyba nic złego się nie dzieje
NCT ( irlandzki przegląd ) przechodzi, spalanie jak na 1.4 8v i miejska "umiarkowana" jazdę na poziomie 7,5-8l na 100km, silnik raczej ma swoja moc,
wiec nie wiem po co ktoś przy tym grzebał, albo czemu VW tak zrobił w 6n2 z początku produkcji ( auto było zarejestrowane już 5 kwietnia 2000 )