[6n2] Podświetlenie pokręteł regulacji powietrza

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

dobra, dziś to ogarnąłem. Wziąłem zagięte szczypcekombinerki. Dwustronną taśmą owinąłem szczęki i bez problemu wyszarpałem żarówkę. Obyło się bez żyłki :mrgreen:
Awatar użytkownika
AniaM
Początkujący
Początkujący

Post autor: AniaM »

Heh no to super. :)
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: AlvinE51 »

Mi również przestało działać oświetlenie regulacji nawiewu , nie są podświetlone pokrętła.Wymiana żarówki nic nie pomogła.Proszę o pomoc co jeszcze mogę sprawdzić , jak to naprawić ?? żarówkę kupiłem w ASO VW - koszt 12 zł żarówka W5. Na forum pisali że ma to być T5 ale w ASo sprawdzono w etka i dali mi W5
B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bartek-osw »

Google nie zna takiej żarówki jak W5 jedynie W5W, ale ona jest do postojówek. Ja zakładałem żarówke T5 i wszystko gra.

A stara żarówka była przepalona? Jeśli nie to jakiś inny problem. Jesli tak to wsadza się taką jaka była i problem z głowy;)
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Po prostu program ETKA sam tak nazywa tą żarówkę, jest to dobra żarówka ale to problem nie leży po stronie żarówki.Czy ktoś sie orientuje czy to oświetlenie ma może osobny bezpiecznik ?? bo nie wiem co robić
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Jest może ktoś kto wie czy to oświetlenie ma osobny bezpiecznik ??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""AlvinE51""]Jest może ktoś kto wie czy to oświetlenie ma osobny bezpiecznik ??[/quote]
Nie ma osobnego bezpiecznika. Jest na tym samym co podświetlenie licznika.
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

No to pieknie.Może podpowiesz mi co jeszcze mogę sprawdzić , dlaczego to podświetlenie nie działa.Licznik świeci, wszystko jest ok , a regulacja nawiewów nadal nie świeci.Co jeszcze mogę zrobić sprawdzić, nie wiem jak szukać usterki.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

a - (masę ) masz na żarówce ,
Awatar użytkownika
AlvinE51
Raczkujący
Raczkujący

Sprawa rozwiązana.Żarówka miała skrzywiony drucik nie było chyba styku.Wszystko działa jest ok.Dziękuje Wam za pomoc i przepraszam bo wkładając nową żarówkę nie zauważyłem skrzywionego drucika który jest słabo widoczny.Jeszcze raz dziękuje i Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gliku
Newbie
Newbie

Post autor: Gliku »

Dzisiaj wymienialem metoda na kleszcze krokodylki + dwustronna tasma + kaałek szmatki. Cala akcja trwała z 3 minuty. Jednak trzeba zwykla zarowke wsadzic. Na poczatku chcialem sprobowac z ta sama T5 czy jak to sie zwie ale w wersji LED i ona co prawda działała jednak ze wzgledu na plastik ktorym była oblana nie chciała dobrze wejsc.
r
ryjek16
Newbie
Newbie

Post autor: ryjek16 »

mam ten sam problem tez mam polo 6n i wyciągłem srodkowe pokretlo i zarowki ani miejsca na ta zarówke nie widać prosze foto Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”