A ja mam bez DRL,ale z halogenami (rys 2)ale u mnie pod ta zarowka(5) jest jeszcze jedna taka sama,do czego??Gdzie sprawdzic ta wersje z doswietlaniem?087
Centralna jednostka sterująca (tzw. BCM lub inaczej Bordnetz musi być w wersji co najmniej z końcówką 087 - pełny numer to 6R0 937 087. W zasadzie najprościej to sprawdzić skankując auto VCDS, powinno być coś takiego
Sam bym chętnie u siebie to aktywował ale nie jest to takie proste. Poniżej wklejam odpowiedź kolegi Aoox, który próbował zrobić to u siebie :niewiem:
"Przerabiałem temat. Nie do wykonania w Polo 6R. Lewy halogen jest spięty równolegle z prawym. Więc jedynie dokładanie oddzielnej instalacji do któregoś z halogenów"
Dziwnie to robia,bo niby jedna grupa vag,a czytalem ze w seacie ibizie czy w fabi mozna to wlaczyc komputerem diagnostycznym.Wychodzi na to ze co model nawet w tej samej grupie to inna instalacja.
Byłem kilka m-cy temu w ASO Seata i widziałem jak w nowej Ibizie włączyli to właśnie kompem diagnostycznym. Poprosiłem znajomego który tam pracuje żeby też mi to zrobił i nie dało rady. Jak pisałem we wcześniejszym poście w Polo się nie da, bez podłączania dodatkowej instalacji.
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo pytanie jest blisko świateł dziennych ;-)
Czy w obecnie produkowanych polówkach (CL), światła mijania włączają się automatycznie (mają czujnik zmierzchu), czy tylko przygasa deska, aby pamiętać o włączeniu świateł? W specyfikacji piszą, że samochód posiada automatyczny włącznik świateł mijania, a w instrukcji, że np. w tunelu przygasa deska, aby zwrócić uwagę na konieczność włączenia świateł. Jak to jest naprawdę rozwiązane?
Pozdrawiam,
Marcin
[quote=""Pawel""]Hmm, u mnie czujnik zmierzchu działa tak, jak jest to opisane w instrukcji - świateł mijania nie włącza automatycznie, jedynie przyciemnia zegary.[/quote]
Czyli masz tak jak jest napisane w instrukcji. W takim razie jak rozumieć informację z konfiguratora na www "światła mijania włączane automatycznie"? Może coś ostatnio zmienili? Skoro jest czujnik zmierzchu wygaszający deskę, to tylko kwestia komputera, aby włączały się światła.