Witam, w Polo zostały wymienione łożyska piast z przodu i łożyska MC personów, tarcze i klocki z przodu, wszystko dobrej jakości po tych zabiegach samochód ma luz na kierownicy tzn , jadę prosto i nagle samochód ściąga w jedną strone i muszę ciągle kontrować, jeśli kierownica jest w pozycji jazdy prosto to nie ucieka w żadną stronę ale jeśli najadę np na jakąś nierówność na drodze to ściąga go znowy. Nie wiem co mam myśleć, dlaczego tak jest?. Dodam że zawieszenie jest sprawdzone i nie ma zastrzeżeń problemy pojawiły się po wymianie opisanych części. Czy ustawienie zbieżności zlikwiduje problem ?
Mam nadzieje, pytam bo drugim samochodem w rodzine jest passat b3 i tam po wymianie tych samych części a przed ustawienie zbierzności tak nie było, jutro jade z rano na zbieżność i wszystko się wyjaśni dzięki za odpowiedzi
Byc moze w tamtym aucie ułożyło sie dobrze. Musisz tez wziąć pod uwagę ze Polo to jednak małe auto które odczuwa jakieś małe nierówności w układzie kierowniczym bardziej.
też to przerabiałem zazwyczaj po takich wymianach koła z przodu są rozjechane w kształcie litery V
zmieniałem już kilka razy w innych samochodach i prawie zawsze są rozjechane po wymianie.
trzeba zbieżność ustawić bo po pierwsze niebezpiecznie po drugie opony ci zetnie od strony zewnętrznej.
Nie czekaj jedź na ustawienie kółek.
Proponuje niech fachowcy sprawdzą również inne kąty, bo akurat zbieżność najmniej się zmienia po zabiegach o których piszesz, bardziej pochylenie koła - jeżeli odpinali zwrotnicę od kolumny McPhersona.
dokładnie jak trancer mowi... Jeżeli była odpinana zwrotnica... A była na pewno do wyjęcia łożysk, to autko musi jechac na cała geometrię... w polo kąty pochylenia koła ustawia się na srubach zwrotnicy... są tam otwory pływające...
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW