Czarno-Czerwone V5 - rozwalone :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Post autor: niuniek84 »

Prace posuwają się do przodu, na dniach będzi odpalany............ nowaczek087 nawet nie ma czasu pisać bo cały czas robi przy aucie :D więc ja zdaję relację :)
Awatar użytkownika
st0pr0c3nt
Początkujący
Początkujący

Post autor: st0pr0c3nt »

3mam kciuk bo mod pierwszej klasy:). Na bagażniku, z prawej strony obowiązkowo 1.2! Już widzę minę tych co nadrabiają na drodze w BMW bo w łóżku nie idzie :cool: powodzenia!
1.9 TDI ~130 Ponies
d
darek-vw
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: darek-vw »

noooo Panowie już lubię to auto, podoba mi się ten performace :mrgreen:

szkoda tylko, że kupiliście tą wersję :(
za 5,5-6,5k kupuje się Toledo 2000-2001r z V5 170KM w skórach, alu, heblami 312/256 itp - sprzedaje się graty i wychodzi się na zero z częściami

a tutaj kupa roboty, tylko 150KM (kiedyś), wysoka waga, silnik dość awaryjny, żrący olej i paliwo, a osiągów piorunujących nie będzie, jedyna zaleta to dźwięk, który na dobrym wydechu będzie rekompensował wszystko inne :evil:

lepiej będzie już latał pancerny 2.0 16V 150KM w tej budzie, mniej awaryjny, lżejszy, tańszy, łatwiejszy w montażu :mrgreen:

w wuj roboty przed wami i trzymam kciuki, bo roboty trochę jest, kasy pójdzie co nie miara :victory:
10\' VW Polo Classic Coupe R36

[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=185&t=26509]Wszystko o modyfikacji VW Polo Classic / Variant 6KV 1995-02
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

st0pr0c3nt
W 6Nkach nie było 1.2 :) Jeżeli już, to 1.0. w UK jest gość, który na klapie ma napis 1.0L wielkości z 7-8cm, a pod machą 1,8T dłubnięte na ponad 200KM :D

Sławek, Tomek, róbta Panowie, bo się nie mogę doczekać efektu :D
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

[quote=""darek-vw""]
szkoda tylko, że kupiliście tą wersję :(
za 5,5-6,5k kupuje się Toledo 2000-2001r z V5 170KM w skórach, alu, heblami 312/256 itp - sprzedaje się graty i wychodzi się na zero z częściami

a tutaj kupa roboty, tylko 150KM (kiedyś), wysoka waga, silnik dość awaryjny, żrący olej i paliwo, a osiągów piorunujących nie będzie, jedyna zaleta to dźwięk, który na dobrym wydechu będzie rekompensował wszystko inne :evil: [/quote]

nowaczek nawet nie chciał tego 170 konnego silnika, właśnie szukaliśmy tego 150 :) a co do ceny..........to szkoda pisac bo jakbyście wiedzieli za ile był kupiony golf.........a tu już jest wszystko na zero :D Także nie jest źle :)

A co do awaryjności to zdania są podzielone......Darku....Zobaczymy jak się ten będzie sprawował, zawsze to można następny wsadzić ten 170 konny :D

[quote=""JuStIcE""]W 6Nkach nie było 1.2 :) Jeżeli już, to 1.0. w UK jest gość, który na klapie ma napis 1.0L wielkości z 7-8cm, a pod machą 1,8T dłubnięte na ponad 200KM :D[/quote] 1,8 to planuję wsadzić do Naszego Golfika I cabrio :D to będzie latało :D
Awatar użytkownika
nowaczek087
Początkujący
Początkujący

Post autor: nowaczek087 »

wszystko ładnie piknie kupcie zrobcie ale Panowie czy radość sprawi jak ktos wsadzi silnik i kupe kasy za to sie wylozy czy jak ze znajomym sie wsadzi???
170 koni? to moze tak z 250 wsadze do polo......

[quote=""darek-vw""]lepiej będzie już latał pancerny 2.0 16V 150KM w tej budzie, mniej awaryjny, lżejszy, tańszy, łatwiejszy w montażu [/quote]
droga otwarta, działajcie :)

robota idzie do przodu i jak niuniek wspomnial juz jest na zero takze zakup sie oplacil :D
Awatar użytkownika
nowaczek087
Początkujący
Początkujący

Post autor: nowaczek087 »

[quote=""st0pr0c3nt""]3mam kciuk bo mod pierwszej klasy:). Na bagażniku, z prawej strony obowiązkowo 1.2! Już widzę minę tych co nadrabiają na drodze w BMW bo w łóżku nie idzie powodzenia[/quote]

tez i to jest w planach :D
d
darek-vw
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: darek-vw »

[quote=""nowaczek087""]wszystko ładnie piknie kupcie zrobcie ale Panowie czy radość sprawi jak ktos wsadzi silnik i kupe kasy za to sie wylozy czy jak ze znajomym sie wsadzi???
170 koni? to moze tak z 250 wsadze do polo......[/quote]
wiesz ja bym był nawet za 300KM, ale ja to jestem pojebany na tym punkcie i to by było takie minimum :mrgreen:

ale nie masz co się spinać, wyraziłem swoje zdanie na temat tego silnika podpierając się jakimś tam doświadczeniem i wiedzą na ich temat, trochę się już przy nich na grzebałem i walczę dalej ;)

mam też porównanie jak jeździ ABF i 2.8 24V 204KM i powiem, że przesiadka z 2.0 na 2.8 to jest nie porozumienie pod względem kosztów do otrzymanych osiągów
więc jak bym miał wybór między 2.0 a 2.3 to wolę 2.0 - ale jeżeli macie ten silnik w bardzo dobrej kasie i nie przykładacie aż tak dużej wagi do osiągów to bardzo dobre rozwiązanie bo dźwięk wam zrekompensuje wszystko :thumbsup:

[quote=""nowaczek087""][quote=""darek-vw""]lepiej będzie już latał pancerny 2.0 16V 150KM w tej budzie, mniej awaryjny, lżejszy, tańszy, łatwiejszy w montażu [/quote]
droga otwarta, działajcie :)[/quote]
to już przerabiałem, teraz jest etap jak największych mocy z V6 ;)

[quote=""nowaczek087""]robota idzie do przodu i jak niuniek wspomnial juz jest na zero takze zakup sie oplacil :D[/quote]
i to najważniejsze, działajcie dalej, życzę jak najmniej problemów przy swapie i bezawaryjności :good:

Pozdrawiam
10\' VW Polo Classic Coupe R36

[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=185&t=26509]Wszystko o modyfikacji VW Polo Classic / Variant 6KV 1995-02
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

w końcu to jest forum na którym każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie :D

Darek-vw sam wiesz jak to jest z mocą.............wciąga :D najpierw 150 a potem dla niego to na pewno będzie za mało :)

[quote=""darek-vw""]ale nie masz co się spinać, wyraziłem swoje zdanie na temat tego silnika podpierając się jakimś tam doświadczeniem i wiedzą na ich temat, trochę się już przy nich na grzebałem i walczę dalej ;) [/quote] .............dobrze wiedzieć :) jak coś to zawsze jest kogo zapytać w sprawach silnika :)
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

[quote=""darek-vw""]a tutaj kupa roboty, tylko 150KM (kiedyś), wysoka waga, silnik dość awaryjny, żrący olej i paliwo, a osiągów piorunujących nie będzie, jedyna zaleta to dźwięk, który na dobrym wydechu będzie rekompensował wszystko inne :evil:

lepiej będzie już latał pancerny 2.0 16V 150KM w tej budzie, mniej awaryjny, lżejszy, tańszy, łatwiejszy w montażu :mrgreen:
[/quote]
Oj niby stare 20-sto letnie VR6 też nie trzymają mocy a jakoś z rolki udało się objechać A4 B7 3.2FSI. Wszystko zależy od tego czy kupi się z głową zdrowy silnik i co do awaryjności to też się nie zgodzę jak kto dba tak ma. Zresztą jakiejś wielkiej filozofii nie ma w VR-ach w razie jakiś niespodzianek zrobimy remont za kasę z golfa.

Pewnie że łatwiej wsadzić 2.0 tylko wtedy byłby to jeden projekt z wielu podobnych ,a 2.3 będzie chyba pierwsze w naszym kraju w budzie 6N-ki.
O osiągi za bardzo tu nie chodzi bo zawsze znajdzie się ktoś szybszy. W tym projekcie chodzi o oryginalność ,a 150KM i 205Nm w tak lekkiej budzie da dużo przyjemności kierowcy.

AQN-a wsadzimy za jakiś czas do dupowozu 9N-ki i może zagazujemy hehe
Obrazek
Awatar użytkownika
PublicEnemy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: PublicEnemy »

czy wygląd zewnętrzny auta też się zmieni? będzie malowanie czy zostaje tak jak jest?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

:grin: jak to wejdzie pod mache to bedzie ogień,przynajmniej mechanicznie ;)
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

Dziś została pomalowana komora silnika. Nowiusieńki świecący się lakierek :D

[quote=""PublicEnemy""]czy wygląd zewnętrzny auta też się zmieni? będzie malowanie czy zostaje tak jak jest?[/quote]

Zostaje na razie tak jak jest........ARMIA musi zapierd........... :D
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

a ja się cieszę, że ktoś to wkońcu ruszył :) trzymam kciuki. Jak coś mam troszkę materiałów i fotek :D
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
niuniek84
Swój
Swój

jak coś to możesz podesłać to co masz na pw ........do mnie :D będziemy z nowaczkiem wdzięczni :D
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”