[6n] kodowanie kluczyka (immobilizer)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
darabont
Newbie
Newbie

[6n] kodowanie kluczyka (immobilizer)

Post autor: darabont »

Witam.Posiadam do swojego autka 2 kluczyki,ale tylko jednym mogę go zapalić.Drugi nie łączy się z immobilizerem.Czy jest możliwość zakodowania drugiego kluczyka ,oprócz oczywiście serwisu i dorabiania nowego.W innych samochodach są sekwencje z przekręceniem zapłonu i np dwoma łączącymi się z immo kluczykami.Czy w naszych autkach da się to zrobić?
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

najprawdopodobniej ktos otwieral kluczyk i zgubil pastylke immo. trzeba dorobic nowa i wsadzic do klczyka. masz auto z immo zwyklym wiec nie bedzie sporo kosztowac.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

SZUKAJKA NIE GRYZIE !!!! :grin:

viewtopic.php?f=13&t=12195&hilit=immo
d
darabont
Newbie
Newbie

Post autor: darabont »

Te tematy przeczytałem.Czyli rozumiem że w podany sposób się nie da.Zostaje dorobienie kluczyka,lub/i kodowanie vag-iem.Myślałem że w tym roczniku będzie coś prostszego.W swoim fordzie mam dodatkowy czerwony kluczyk i mogę przy jego pomocy i jeszcze jednego zakodować jeszcze 8 dodatkowo,wkładając je kolejno do stacyjki ,przekręcając do pozycji II,koduje się trzeci.
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

Dorobiłem sobie dziś kluczyk z immo ( z logo+latarka), ale zastanawia mnie 1 sprawa. Gość nie mógł odczytać kodu przez OBDII i rozebrał mi spód kolumny kier. Podobno dodał klucz bezpośrednio do immobilizera. Wyciągnął jakąś zieloną płytkę drukowaną z auta. Zastanawiam się czy czasem nie ominął mi na stałe immo żeby zarobić na usłudze. Co o tym sądzicie?
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""Bavar""]Dorobiłem sobie dziś kluczyk z immo ( z logo+latarka), ale zastanawia mnie 1 sprawa. Gość nie mógł odczytać kodu przez OBDII i rozebrał mi spód kolumny kier. Podobno dodał klucz bezpośrednio do immobilizera. Wyciągnął jakąś zieloną płytkę drukowaną z auta. Zastanawiam się czy czasem nie ominął mi na stałe immo żeby zarobić na usłudze. Co o tym sądzicie?[/quote]

wyciągną i nie włożył z powrotem?
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Wstawił chyba :) Dla mnie dziwne to wszystko trochę.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

normalna procedura jak wstawił, odczytał po prostu kod z immoboxa, dla pewności możesz wyjąć "pastylkę" z kluczyka i spróbować odpalić, jak nie odpali to znaczy ze wszystko gra :)
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

dzięki, spróbuję. On mi ją na superglucie dodatkowo wstawił żebym chyba nie zgubił :D . Rozumiem, że z ori klucza wystarczy ją tylko wydłubać.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""Bavar""]dzięki, spróbuję. On mi ją na superglucie dodatkowo wstawił żebym chyba nie zgubił :D . Rozumiem, że z ori klucza wystarczy ją tylko wydłubać.[/quote]

Najłatwiej, będzie Ci wyjąć raczej z kluczyka serwisowego (taki z plastikowym grotem) -> viewtopic.php?f=182&t=47432&p=507575&hilit=immo#p507575

W zwykłym kluczyku istnieje ryzyko, że uszkodzisz
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

niestety z autem otrzymałem tylko 1 kluczyk :) ( reszta pewnie gdzieś utknęła u emeryta z niemiec po 60' jeżdżącego tylko do kościoła ).
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”