[9N] Immobilizer - dziwne zachowanie w lato

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bejcuś
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Bejcuś »

[quote=""damascus7""][quote=""Bejcuś""]

Wiesz mam identyczny problem i te same objawy jak jest ciepło. Byłem już u trzech specjalistów od elektroniki i wszyscy mówią że to zimne luty, poprawili mi je ale co tam... problem się pojawia znów i w końcu ustawiłem się do ASO VW i zobaczymy co oni wyczarują i ile zaczarują z kasą ;)
Jak ogarnę dam znać co i jak...[/quote]

Poradziłeś sobie juz z tą przypadłością? Byłeś już w tym serwisie? Ja niestety mam to samo i już ręce opadają. Luty z tyłu licznika poprawione ale dalej to samo choc już znacznie rzadziej. Proszę o pomoc![/quote]

Sorki że tak po czasie troszku ale dałem radę z tym immo ! Spokój na wieki wieków AmeN!!!
Koszt operacji ok 200zł.
d
damascus7
Newbie
Newbie

Post autor: damascus7 »

Super!! :shock: :bow:
Napisz proszę co dokładnie i ew. gdzie robiłeś. Tak długo z tym walczyli?
Awatar użytkownika
Bejcuś
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Bejcuś »

[quote=""damascus7""]Super!! :shock: :bow:
Napisz proszę co dokładnie i ew. gdzie robiłeś. Tak długo z tym walczyli?[/quote]

Więc sprawa wyglądała bardzo prosto! Gdy jest ciepło zimne luty w liczniki szaleją i dają sygnał do immo że coś nie halo więc zapala się kontrolka z kluczykiem i blokuje odpalenie, ja poprostu ominąłem cały system immo poprzez emulator który wcześniej kupiłem za ok 200zł. podpiłem się pod złącze diagnostyczne i zrobiłem wszystko zgodnie z załączoną instrukcją i po sprawie! Cały zabieg zajął mi 3min. Wprawdzie czasami jak jest ciepło (latem) to zapala się owa kontrolka z kluczykiem ale auto odpala normalnie! Jest to sposób dla ludzi którzy chcą się tego pozbyć na zawsze tracąc jednocześnie immo a jeżeli ktoś chce zachować sobie zabezpieczenie typu immo to musi sobie radzić jakoś inaczej. Ja osobiście już nie mogłem na to patrzeć i się denerwować więc zrezygnowałem z immo a w miejsce tego założyłem inne indywidualne dodatkowe zabezpieczenie przed kradzieżą.
m
marcink
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcink »

[quote=""Bejcuś""]Więc sprawa wyglądała bardzo prosto! Gdy jest ciepło zimne luty w liczniki szaleją i dają sygnał do immo że coś nie halo więc zapala się kontrolka z kluczykiem i blokuje odpalenie, ja poprostu ominąłem cały system immo poprzez emulator który wcześniej kupiłem za ok 200zł. podpiłem się pod złącze diagnostyczne i zrobiłem wszystko zgodnie z załączoną instrukcją i po sprawie! Cały zabieg zajął mi 3min. Wprawdzie czasami jak jest ciepło (latem) to zapala się owa kontrolka z kluczykiem ale auto odpala normalnie! Jest to sposób dla ludzi którzy chcą się tego pozbyć na zawsze tracąc jednocześnie immo a jeżeli ktoś chce zachować sobie zabezpieczenie typu immo to musi sobie radzić jakoś inaczej. Ja osobiście już nie mogłem na to patrzeć i się denerwować więc zrezygnowałem z immo a w miejsce tego założyłem inne indywidualne dodatkowe zabezpieczenie przed kradzieżą.[/quote]

A gdzie takie cudo można znaleźć. Zbliża się wiosna i lato więc pewnie znowu problem u mnie powróci...
Udało się komuś to naprawić? Jak nie no to pozostaje rozwiązanie tak jak kolega napisał powyżej
m
marcink
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcink »

Chciałbym odkopać, temat, czy komuś udało się poradzić z powyższym problemem, u mnie niestety przy ostatniej ciepłej pogodzie problem zaczął niestety ponownie powracać :(
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

emulator kupisz tutaj. Ale myślę że na początek to daj jakiemuś elektronikowi licznik do poprawienia lutów
K
Kwasny
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kwasny »

Witam.
Widzę że nie tylko mnie to dalej męczy, muszę oddać auto do elektromechanika bo boli mnie już ręka od walenia w deskę, lub lekko dociskam licznik. Mi pokazuje błąd sporadyczny oraz że jest za słaby sygnał. Całą zimę miałem spokój aż do upałów. Jak oddam autko to zdam relację.

Więc autko odebrane, parę godzin pracy, pomierzone wszystkie kable, kostki sprawdzone, przelutowna płyta licznika i cała przemierzona, następnie sprawdzone działanie imo, (płyta) na grzanie, wyginanie, na zimno, jak na razie działa czekam wreszcie na ciepły dzień w maju to zobaczymy jak będzie działać. Spec mówił że to duża wada tych liczników ( grupy VAG), nie tylko VDO jak mój produkowany w Czechach, musieli Czesi poprawić szwajcarów bo luty są zabezpieczane jak mówił jakby farbą i to utrudnia bardzo przelutowywanie.
w
wwwradek
Newbie
Newbie

Post autor: wwwradek »

Witam,
Polo IV 9N, benzyna 1.4, 16V 75kM - zegary podświetlane na niebiesko. Brak jest możliwości usunięcia immo, lub zamontowania emulatora.
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

proponuje wyłączyć immo :)
t
twister
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: twister »

Siostra dziś rano próbowała odpalić swoje 9N i zapaliła jej się kontrolka immo, więc skończyło się na niczym. Być może wystarczy zmienić kluczyk na inny, ale dziwne jest to że po tej akcji zapaliła jej się kontrolka oleju. Czy ktoś miał podobnie i jest czym się przejmować?
Obrazek
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Jak kręciła a silnik nie odpalał to miała prawo się zaświecić czerwona kontrolka i pisk ostrzegawczy z licznika.
Lenistwo drogą do postępu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”