[6R] Komputer pokładowy (swiatla mijania)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

c
casper
Newbie
Newbie

[6R] Komputer pokładowy (swiatla mijania)

Post autor: casper »

Witam klubowiczow, czy ktos moze mi powiedziec ktory pin jest odpowiedzialny za swiatla mijania w komputerze?
Chodzi mi o odlaczenie swiatel mijania od komputera tak aby Bordnetz nie wiedzial czy sa wlaczone czy nie. W efekcie chce uzyskac wylaczenie kontrolki spalonej zarowki swiatel mijania.
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Nie wiem czemu chcesz ją wylaczyc, bo to przydatna funkcja.
Ale jesli juz, to bardziej bym polecal podpiac auto pod kompa i wylaczyc diagnoze spalonej zarowki przod i tyle, bez kombinowania z przewodami
[size=12px][/size]
c
casper
Newbie
Newbie

[quote=""Marianoo""]Nie wiem czemu chcesz ją wylaczyc, bo to przydatna funkcja.
Ale jesli juz, to bardziej bym polecal podpiac auto pod kompa i wylaczyc diagnoze spalonej zarowki przod i tyle, bez kombinowania z przewodami[/quote]

Nie chce wylanczac diagnozy, chce podlaczyc xenony i odlaczyc same swiatla mijania od komputera, tak aby instalacja nie przechodzila przez komputer. Moze ktos posiada schemat swiatel?
Bede wdzieczny za pomoc :piwo:
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

ori xenon? Bo jesli dokladany to ten przewod od mijania wlasnie zasila przetwornice i jak go odlaczyszto i xenon nie bedzie dzialac.
Podlacz auto pod kompa, wylacz w kompie diagnoze spalonej zarowki przod i po klopocie.
A tak czy siak jak montujesz xenon to w polo bodajze tez przydalo by sie w kompie przestawic sterownik na xenon
[size=12px][/size]
c
casper
Newbie
Newbie

[quote=""Marianoo""]ori xenon? Bo jesli dokladany to ten przewod od mijania wlasnie zasila przetwornice i jak go odlaczyszto i xenon nie bedzie dzialac.
Podlacz auto pod kompa, wylacz w kompie diagnoze spalonej zarowki przod i po klopocie.
A tak czy siak jak montujesz xenon to w polo bodajze tez przydalo by sie w kompie przestawic sterownik na xenon[/quote]

Tak xenon ori, ale dokladany, chodzi o to ze jest to model bluemotion i nie ma tu mozliwosci przestawienia na xenon, dlatego chce zrobic niezalezna instalacje od komputera.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”