liczba drzwi: 4/5
rocznik: 1998r
silnik: 1.4 60KM z gazem sekwencyjnym ( sterownik STAG 300 )
wyposażenie: 2 poduszki, ABS, szyberdach manualny, elektryczne szyby przód oraz lusterka, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, regulacja kierownicy
A więc moja przygoda z Polo zaczęła się przypadkowo ... przeprowadzka zmusiła mnie do zakupu drugiego samochodu ( potencjalnie dla żony ) i trafiło się Polo o którym mowa. Z początku byłem nastawiony że będzie to zwykłe szare autko do przemieszczania ... jednak stało się inaczej

Po kilku dniach zaczęły rodzić się coraz to nowe pomysły i tak zaczęliśmy modzić :
Najpierw poszły w ruch kierunki, migacze oraz lampy tylne ...

Kolejnym krokiem był grill bez emblematu VW:

Następnie zaczęliśmy myśleć o feldze ... początkowo miała być szeroka stal biała 14" i kit -60/-40 jednak padło na dużą felgę i tak nabyłem 16" 7j fele GlobalPlayers na podwójnym rozstawie 4x100 i 4x108 ... opony przód 195/45 a tył 205/45

Tak to wyglądało na Polo:

Jednak wydawało mi się że przód stoi jak w Audi AllRoad

Plany: szerokie zderzaki, trochę estetyki pod maską ( rozpórka biała, siłowniki teleskopowe zamiast "bagnetu", filtr stożkowy a w sumie cały "zimny" dolot ), usunięcie emblematu POLO, XXL, Bitte Ein Bit itp, usunięcie listew drzwiowych, obszycie siedzeń i boczków czarnoniebieską skórą, możliwe że wpadną delikatne brewki na przód ...