[quote=""dareekk19""]witam
Zakladal może ktoś z was ostatnio instalacje gazową do polóweczki 1,4 MPI?? Jak kształtują sie ceny instalacji?
Pozdrowionka

[/quote]
[quote=""Pawlak""]Jak masz plastikowy kolektor to najlepiej byłoby założyć sekwencję. Ja zakładałem miesiąc temu sekwencję firmy BRC model Sequent24, zapłaciłem 2600 zł. Auto chodzi dobrze, choć mam mały problem kiedy odpalam rano i silnik jest zimny to po przełączeniu na gaz na postoju auto potrafi zgasnąć (podczas jazdy jest OK) i nie pracuje na wszystkich cylindrach, miga też kontrolka Check. Jak auto rozgrzeje się to wszystko jest dobrze. Problem ten występuje tylko wtedy gdy auto przełączy się na gaz na postoju, albo jak po przełączeniu podczas jazdy muszę się zaraz zatrzymać (np. na skrzyżowaniu). Jak cały czas jadę po przełączeniu na gaz to wszystko jest OK. Myślałem może że to wina za nisko ustawionej temperatury silnika przy której auto przełącza się na gaz, podniosłem do 45 stopni ale to nie pomogło. Może któryś z użytkowników miał podobny problem? W sumie nie przeszkadza mi to tak bardzo bo zdarza się sporadycznie, ale nieraz troszkę wkurza. Dodam tylko że na benzynie nie ma żadnych problemów.[/quote]