Polo 6n1 - by Dave.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

Polo 6n1 - by Dave.

Post autor: Dave. »

Pod namową pewnego kolegi z forum postanowiłem pokazać swą Polówkę, choć nie wiem co tu oglądać no ale ok :grin:

Historia:
Polo było kupione we wrześniu 2012 jako sprowadzane, nie jeżdżone w PL. Prawko otrzymałem początkiem listopada i tu zaczęły się jakieś małe plany, drobne mody itd. Przed zlotem DynóVWka 2013 poleciałem z tematem i zrobiłem wszystko co miałem w planach choć na zawieche i kieszenie brakło niestety pieniędzy. Gdy znajdę pracę to na pewno polecimy jeszcze z tematem. Na razie pozostaje takie jakie jest.

Model: Polo 6N
Rok: 1997
Wersja: 5D - Polo XXL
Silnik: 1.4 8v - AKV 60km
Kolor: Ciemnozielony LC6P
Koła: Indianapolis 14x6 z oponami 185/55 R14

:arrow: Wyposażenie:
- wspomaganie
- airbag 2x
- centralny zamek
- el. szyby przednie
- szyberdach
- wnętrze Polo XXL
- lampy tył HELLA Black - (do sprzedania)

:arrow: Zmiany:
- przedni znaczek czarny mat + czerwone wnęki
- tylny znaczek czarny mat + "guma" w kolorze czerwonym
- smoked front
- kierunkowskazy z "obwódką"
- "psiknięte" żarówki kierunkowskazów matem (nie ma problemu z przepuszczaniem światła)
- lampy 6n2
- zaciski hamulców i tylne bębny w kolorze czerwonym

:arrow: Nagłośnienie:
- Radio: Pioneer MVH-150UI
- oryginalne głośniki wysokotonowe w desce
- Głośniki w półce - JBL GTO938 6x9
- Skrzynia zamknięta JBL GTO 15" (38cm) (niestety zajmuje prawie cały bagażnik i muszę ją wyciągać by coś sobie tam przewieźć)
- Wzmacniacz JBL GTO 2000 - 400w/225wRMS
- kabel sygnałowy Sinuslive

:arrow: Plany:
- KIT -40
- wywalenie odważników nabijanych (nie wiem kto taki mądry był)
- kieszenie drzwi z głośnikami
- jakaś mniejsza skrzynka do bagażnika żeby go coś było :grin:
- głośniki w podszybie JBL bądź Pioneer
- wywalenie listew bocznych
- korekta lakieru, ogarnięcie odprysków na masce
- "daszek" na tylnej klapie GTI
- ogarnięcie komory silnika

:arrow: Zdjęcia już na wiosnę lecz przed "modami" - trochę dziwne kolory wyszły.
Obrazek Obrazek

:arrow: Wnętrze:
Obrazek

:arrow: Przygotowania na DynóVWkę - mycie DiMMER'em oraz na lakier nałożona powłoka WaxPolish, szyby GlassCleaner
Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: a tu Polo na zlocie - DynóVWka 2013- aktualny setup
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Dwa dni po Dynowie :grin:
Obrazek

Niestety nie miałem aparatu gdy dopadł mnie deszcz. Fajny efekt kropelkowania po zaaplikowaniu WaxPolish - polecam wszystkim. Telefon niestety nie uchwycił zjawiska w fajny sposób.
:arrow: Dla wszystkich komentujących - wiem, że Polo sterczy ale gleby jako takiej nie będzie, co najwyżej usiądzie jakieś -40 albo coś jak ma kolega krzychu20.

PozdraVWiam :!:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2014, 13:01 przez Dave., łącznie zmieniany 1 raz.
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

Obrazek[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 9a0f98746b][i
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

zadbane :)

na glebę przyjdzie jeszcze czas, póki co możesz się pochwalić dobrze wyglądającym Polo i nie ma się czego wstydzić :piwo:
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

No widze, że założyłeś temat :grin:
Ale po uszach powinienes dostać, że w dziale klubowiczów- na razie jestes jeszcze kandydatem :acute:

Co do polo, to calkiem ładnie sie prezentuje.
Zrób porządek pod maską :vinsent:
Głośników w podszybie nie ma sensu dawać- lepiej skup sie na kieszeniach w boczki
Tym Dimmerem nie atakuj zbytnio lakieru, bo to za agresywne jest.
Powodzenia :D
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

no to krzychu20 sorry za mój błąd... może przymkniesz oko na czas kiedy jestem kandydatem :grin: może za nie długo zawitam w wasze szeregi, co do porządku pod maską to wstyd mi się było przyznać w temacie, że tam mam nie wesoło ale postaram się to ogarnąć :oki:

A co do dimmera to tylko chciałem przed dynóvwką dobrze wymyć lakier, a tak to go nie używam. Mam taki płyn do mycia z karchera ale i też z nim nie za często współpracuje. Muszę zainwestować w jakiś szampon do auta :)
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów i neonów... sztuką jest zrobić to bez nich.

Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

napisalem juz swoje zdanie na vagu, a tutaj napisze - popraw kod silnika na AKV :D
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

Paffcio zwracam honor. Faktycznie AKV, najwyraźniej źle przeczytałem z wlepki z bagażnika. U a V to takie tam podobne. Dzięki za poprawę i miłe słowa na vagu :grin:

r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Co ja tu moge napisac? mega wylizana seria :) trzymaj tak dalej i bedzie super :) Poki co jest bardzo dobrze, nie widzialem tak blyszczacego sie lakieru LC6P takze :piwo: za dobra robote
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Polo fajne i ogólnie zadbane widzę konkurencję dla Krzycha :P A tak po za tym dziwi mnie ściaganie rejki i zostawianie pustej wnęki na przednim zderzaku :grin:
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

Polo zadbane. Z tym przednim zderzakiem, to zrobić go na gładko i będzie dobrze, bo ta wnęka bez tablicy nie pasuje ;)
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""vwmaro""]Polo fajne i ogólnie zadbane widzę konkurencję dla Krzycha :P[/quote]
ja się nawet do niego nie mam co mierzyć... droga do takiego stanu auta to dla mnie bardzo długa i jest masę pracy by chociaż się trochę zbliżyć

[quote=""vwmaro""]A tak po za tym dziwi mnie ściaganie rejki i zostawianie pustej wnęki na przednim zderzaku :grin:[/quote]
wiem wiem... z tą rejką. Trochę to mój taki "widzimiś" który na początku się spodobał ale szybko przestał :banghead: dlatego na paru fotkach jest blacha a na paru nie :grin:
a co do przedniego zderzaka to jeśli zacznę z nim zabawę to tylko w takim kierunku
Obrazek

a przy towarzyszącej dzisiejszej nudzie mały aktual - przydymiłem matem boczne kierunki, choć oryginalnie są dymione to moje były jakieś wyblaknięte - na razie pozostanie tak jak jest, może kiedyś będzie parę wolnych złotych to kupi się nowe :) na fotce lewy który bardziej mi się przydymił, prawy jest trochę jaśniejszy ;)
Obrazek

a tutaj foto jak świeci przydymiona matem żarówka kierunkowskazu... wg mnie różnicy w świeceniu nie widać a po drugie ciężko jest uchwycić cyfrówką moment kiedy błyska najbardziej :grin:
Obrazek

D
Dave
Newbie
Newbie

Post autor: Dave »

Bardzo pozytywne Polo ;)
Zafascynował mnie kolor, nie myślałeś może nad daniem przedniego znaczka w czarny mat ? Bo z tym purpurowym tak nijako wygląda. :)
Ostatnio zmieniony 19 cze 2013, 22:46 przez Dave, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""vwmaro""]Polo fajne i ogólnie zadbane widzę konkurencję dla Krzycha [/quote]
Czemu konkurencja ? :scratch:
Ja nie mam konkurencji bo z nikim nie konkuruję :closedeyes:

[quote=""Dave""]Bardzo pozytywne Polo ;)
Zafascynował mnie kolor, nie myślałeś może nad daniem przedniego znaczka w czarny mat ? Bo z tym purpurowym tak nijako wygląda. :)[/quote]

Jest czarny tylko wneki ma czerwone
Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

krzychu20, świetnie to ująłeś... każdy robi auto jak się mu podoba i nie ma co konkurować bo to tylko dzieli zamiast łączyć

Dave, a co do znaczka to mam czarny + czerwone wnęki. Zresztą mam tak opisane w temacie. A tu foto z bliska.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dave.
Mały interesant
Mały interesant

mały progress ... tym razem pod maską

kolega krzychu20 wiedział co tam się działo ale teraz coś ruszyło w temacie. Na początek obudowa filtra poszła w mat tak jak i pokrywa silnika. Czerwone dodatki to taki wymysł lecz raczej śrubki i napis 1.4 zostają a zaślepki na śrubki od pokrywy zapewne pójdą w mat (tylko mi się skończył i trzasnąłem na czerwono)

Do ogarnięcia pozostało na pewno umycie silnika, polerka głowicy i osłony kolektora albo ona pójdzie w mat (muszę pomyśleć :D )

Obrazek

Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Czerwone akcenty totalnie na nie- przekombinowałeś :blush2:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”