Witam. Planuje zmienić buty na większe (bez zmiany sprężyn na twardsze), teraz mam założone opony 185/55 R 14 , problem w tym że koła są schowane do nadkoli i chciał bym je wyciągnąć aby były przy rancie błotnika (nie równo z rantem, tak żeby nie ocierało). Chciał bym założyć 185/55 R 15, tylko nie wiem jaką szerokość felgi zakupić. Może ktoś to już przerabiał, podzielcie się opiniami.
Jeśli założysz 185/55 opony to będziesz miał przekłamanie 5 % , opona bedzie o 13 mm wyższa, nie wiem czy nie bedzie obcierało. Przy 15-stkach producent zaleca 195/45 oponę. Pozdro
Gozik a jakie opony tam miałeś bo w 6n jest strasznie mało miejsca (na szerokości). 45 to trochę niskie jak na nasze drogi, minimum 55 ja myślę, a szerokość 185.
kolego do polo 6N felgi 15" to najlepiej o parametrach 7J i Et ok 30 wtedy nic nie będzie wystawać itp a opona 195/45 bo będziesz miał pewność że nawet po zglebieniu nic nie będzie tarło :piwo:
Mam 195/50/r15 i są na styk wieksze rozmiary odradzam a zdaży się, że przytrze:) DO normalnej jazdy spoko ale szybkie jazdy
ostre zakręy czy jazda 4 czy 5 osób zapomnij. http://imageshack.us/f/513/a1p.jpg/