[86c] Problem z dźwignia zmiany biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kwaps
Newbie
Newbie

Post autor: kwaps »

ja za to mam problem z którym się borykam już od jakiegoś czasu że 1szy bieg musze wrzucać przez 2jke (pierw 2 potem 1) silnik mam 1.3 3F ktoś się orientuje co to może być i ew. gdzie części potrzebne do wymiany mogę kupić ?
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

kwaps

Za każdym razem tak jest czy sporadycznie ?? jak sporadycznie to sprawdź naciąg linki sprzęgła, ewentualnie lekka korekta drążka zmiany biegów tak jak wyżej koledzy pisali.
k
kwaps
Newbie
Newbie

Post autor: kwaps »

kolunio

jest tak ciągle i w gratisie raz na ruski rok jak mój jeździk ma gorszy dzień to 3jke wybija , nie wiem co to może być za problem
T
Twoje-Dywaniki
Newbie
Newbie

Post autor: Twoje-Dywaniki »

Hmm co do samej kasety z jabłkiem to miałem inny myk, mianowicie normalnie żeby wsteczny wbić trzeba pchnąć dźwignię w dół, u mnie była dolna obudowa tak wyślizgana że nie trzeba było przez co bardzo często na światłach zamiast 1 wchodził wsteczny, poradziłem sobie innym zestawem naprawczym :P mianowicie korkiem od butelki 1,5 litra :P wszystko przesmarowane i już dobrze ze 2 lata chodzi elegancko.
Co do samej skrzyni natomiast to pamiętam że biegi mi zaczęły ciężej wchodzić po dolewce oleju, była mniej więcej połowa stanu, ale obecnie jakoś się to dotarło tylko czasem z postoju 1 nie chce wejść i trzeba najpierw 2 potem 1.
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Joker »

[quote=""VAGfan""]
na tej fotce element aluminiowo-plastikowo-gumowy, który wchodzi w (1) na górnym zdjęciu
Obrazek[/quote]

Witam
W POLO 6N jest taki sam czy jakiś inny? Bo na oko wygląda mi żeby było takie same.
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""Joker""][quote=""VAGfan""]
na tej fotce element aluminiowo-plastikowo-gumowy, który wchodzi w (1) na górnym zdjęciu
Obrazek[/quote]

Witam
W POLO 6N jest taki sam czy jakiś inny? Bo na oko wygląda mi żeby było takie same.[/quote]
dział polo 6n jest w innym miejscu to raz, a dwa to na oko sprawdza się po numerach katalogowych...
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”