Dzwine szuranie w kierowncy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
JDMstyle
Newbie
Newbie

Dzwine szuranie w kierowncy

Post autor: JDMstyle »

witajcie... jak w temacie od kilku dni podczas skrecania kierownica cos mi strasznie w nie szura... i jest to dosyc denerwujace podczas podczas powolnej jazdy w cylku miejskim stalo sie to mniej wiecej po tym jak zmienilem wysokosc kierownicy i nawet wracajac do wczesniejszych jej ustawien dalej slysze te cholerne szuranie (polo 1.6 98 5d) ... bylbym zaje**scie wdzieczny gdybyscie mi powiedzieli jak zwalczyc ta "usterke" dziekuje i pozdrawiam!
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

możliwe, że wystarczy czymś tam psiknąć jak np. wd 40, ja tak miałem i już nic nie szura ;)
pozdro :victory:
el nińo
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
J
JDMstyle
Newbie
Newbie

dzieki za wskazowki!! jak sposob zadziala to sie odezwe :P
s
svn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: svn »

A ja się cieszę, że znalazłem ten temat na forum. To szuranie irytowało mnie już od momentu kupna, a mechanik stwierdził, że to przez luzy na układzie kierowniczym i naprawa owego szurania kosztować mnie będzie 400 zł. Na szczęście zrobiłem w 5 minut nożykiem.
Obrazek
J
JDMstyle
Newbie
Newbie

no i 400 do kieszeni ;D
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Jak będę w Wawie, to na :piwo: wpadnę :D
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
J
JDMstyle
Newbie
Newbie

no i podzialalo juz nie szura... moze nie az tak jak wczesniej ale jednak... w podziekowaniu polo mnie popiescilo troche pradem ... :D ale dzieki za porade
s
svn
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: svn »

Co do tego szurania, to odginanie owej blaszki jest rozwiązaniem na krótką metę. Zrobiłem to i po 2ch dniach zaczęło od nowa szurać, więc albo trzeba się do tego przyzwyczaić, albo znaleźć jakieś inne rozwiązanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

svn
smarowales ????????????????
J
JDMstyle
Newbie
Newbie

zobaczymy za msc jak bedzie chodzilo ...
Awatar użytkownika
mgodles
Newbie
Newbie

Post autor: mgodles »

kolego opisz dokładnie co zrobiłeś umie jest dokładnie to samo polo 14 rok 99
Awatar użytkownika
bartek_tychy
Swój
Swój

Post autor: bartek_tychy »

jak ja w marcu kupilem moja poloweczke, to rozniez od poczatku bylo takie irytujace szuranie, gosc od ktorego kupowalem polowke powiedzial ze przy wymianie stacyjki zle zlozyli mu kierownice, jak oddalem do mechanika samochod zaraz po kupnie na ogolny przeglad to tylko mi nasmarowal caly mechanizm i juz prawie pol roku jezdze i nie ma zadnego szurania, wiec mysle ze to kwestia tylko przesmarowania, w moim przypadku pomoglo ;]
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

Jak kolega bartek_tychy pisze.
W układzie kierowniczym zbiera się kurz i smar twardnieje w efekcie robi się szorstka maź, która jest strasznie denerwująca dla ucha.
Trzeba przeczyścić przedmuchać najlepiej sprężonym powietrzem i nasmarować
Najbardziej wrażliwe miejsce to jest na łączeniu taśmy od poduchy (taśma trze o kierownice).
T
TomekJ
Newbie
Newbie

Post autor: TomekJ »

[quote=""JDMstyle""]mechanik stwierdził, że to przez luzy na układzie kierowniczym i naprawa owego szurania kosztować mnie będzie 400 zł[/quote]

To niezły z niego mechanik. :grin: Nie ma co. :grin:

To szurają styki w kierownicy. Bodajże od klaksonu. Użyłem w takim przypadku troszke smaru i cisza. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”