Więc tak, dzisiaj został zdjęty emblemat GTI z tylnej klapy i od razu elegancka polereczka więc ani śladu po tym

Moduł komfortu ustawiony, a drzwi ryglują się automatycznie tak jak chciałem

Jedyne co to pilot nie łapie, chyba jest z innego VW albo dla innego rocznika, bo nawet komp diagnostyczny przy kodowaniu go nie widzi, a powinien chociaż przyciski zczytać a tu nic, ale będziemy kombinować i szukać innego pilota
Po raz drugi ściągnąłem też koło żeby zlikwidować pierścień centrujący który jest pod alu i od razu stalówka VW pod zimówkę weszła bez problemu więc problem z głowy. W planach na zimę następujący zestaw: czarne stalówki ori VW 14" 6J wysoki połysk i Michelin AlpinA4 nówki 175/65. Na tych małych i wąskich kołach na pewno nie będę w stanie wycisnąć 100% możliwości samochodu, ale do delikatnej jazdy będzie okej :cool2: I komfort przy tak wysokiej oponie też na pewno o niebo lepszy więc dlatego jestem w stanie pójść na taki układ, a węższa opona na śnieg do kompaktów wszyscy wiemy że lepsza
Zapomniałem jeszcze odnieść się do zapytania o moc, a akceptacja moich pierwszych 10 postów przed modka uniemożliwia mi cofnięcie tego co napisałem więc jeszcze krótko: na wyciągu z hamowni o ile dobrze pamiętam było 147,9HP więc liczę już te 148, a na V-Power Nitro+ Diesel doliczam jeszcze myślę realny, obiecywany przez Shella procentowy wzrost mocy o ileś tam % więc szacuję te 150 spokojnie jest bo naprawdę odejście z butem w podłodze przekonuję do tych kucyków, a porównanie mam np do Golfa IV w pakiecie GTI 1.9TDI 150KM 6-speed no i Polo idzie lepiej, bo lżejsze
Zanim zacząłem lać V-Powera zwróciłem uwagę na pracę silnika i muszę przyznać, że po wyjeżdżeniu 3 baków na V-Powerze silniczek chodzi delikatniej, aksamitniej i naprawdę ciszej w porównaniu do innych TDI, no ale całość tłumaczę tym że super ropa przeczyściła silnik i wtryski z tego całego syfu, a spalanie na trasach gdzie zawsze wbijam stałą prędkość na tempomacie spadło o 0,3-0,4 litra więc SUPER!