Witam
Posiadam Polo 1,6 benzyna+gaz rocznik 95 i mam mały lub duży problem auto nie odpala mi na benzynie a dokładnie odpali ale od razu gaśnie tak jak by nie dostawał paliwa wymieniłem filtr paliwa była sprawdzana pompa u mechanika wszystko z nią ok ale auto dalej nie odpala dodam że odpalając go na samym gazie auto jeździ normalnie i tu moje pytanie gdzie szukać przyczyny usterki
Czytałem ten wątek ale nie ma w nim żadnej konkretnej odpowiedzi co może być przyczyna nie odpalania na benzynie pisałem że pompa działa poprawnie u mechanika usłyszałem że może to być uszkodzony wtrysk
[quote=""mavq""]Daj znać w którym stawie to sobie po nie pojadę [/quote]
Ok nie ma sprawy ale moj mechanik troche mnie pocieszyl ze nie bedzie to droga naprawa
Witam
Jeśli pali na gazie OK a na benzynie nie bardzo to prawdopodobnie komputer łapie błąd. Odłącz akumulator i podłącz ponownie jeśli zapali na benzynie czyli to jest łapanie błędu przez sonde i wysyłany bład do kompa. Przerabiałem w moim POLO podobny temat.
Pozdrawiam
[quote=""hubcio133""]Witam
Jeśli pali na gazie OK a na benzynie nie bardzo to prawdopodobnie komputer łapie błąd. Odłącz akumulator i podłącz ponownie jeśli zapali na benzynie czyli to jest łapanie błędu przez sonde i wysyłany bład do kompa. Przerabiałem w moim POLO podobny temat.
Pozdrawiam[/quote]
W sumie nie wpadłem na to nie wiem oddalem do mechanika moim skromnym zdaniem najlepszego w k-ce napewno znajdzie przyczyne byle by mnie to za bardzo po kieszeni nie szarplo
Witaj ponownie
U mnie warsztat co montował gaz zrobił tzw amnezje komputera, czyli po każdym zgaszeniu samochodu i ponownym uruchomieniu nie zapamiętuje nic. Połączył jakieś dwa przewody dochodzące do komputera i śmiga aż miło. Koszt: nie chciał nic cały zabieg ok 15 min. Kupiłem 40%.
Pozdro
mechanik męczył się z nim cały dzień i dalej nic nie wie co może być przyczyną a powiem mechanik nie zdarzyło mi się aby nie znalazł przyczyny usterki a serwisowałem u niego już kilka aut co może być jeszcze przyczyną nie zapalania auta na benzynie powiem tak sprawdzone zostały pompa paliwa wtrysk wymieniono filtr paliwa komputer zresetowany i dalej nic
[quote=""MisiekKce""]sprawdzone zostały pompa paliwa wtrysk wymieniono filtr paliwa komputer zresetowany i dalej nic[/quote]Dla mnie taka informacja to trochę za mało. Nie wiem jak była sprawdzana pompa, ale należało sprawdzić pod kątem wytwarzanego ciśnienia, wydajności w L/minutę, oraz czy trzyma ciśnienie przez określony czas. Załóżmy, że pompa jest OK, to twój mechanik chyba zapomniał, lub nie wie, że istnieje jeszcze coś takiego jak regulator ciśnienia paliwa.