tłoki i korba taka sama jest w AAV jak w G? zupełnie niczym się nie różnią na pewno?
Jak by ktoś pytał..odma jest na wcisk..
Doradzi mi ktoś co z panewkami korby? pozdejmuję dzisiaj i jak są dobre to można jeszcze latać na nich? A czy jak założę nowe to będę musiał dać wał do szlifu czy coś?
Czy w polo się da nie tykać wału to nie wiem ale w KIA jak wymienialiśmy panewki to tylko lukaliśmy na wał czy nie jest bardzo porysowany ( miejsce styku z panewką ) jeżeli było tylko typowe ślady eksploatacji to nie ruszaliśmy ale w matizach już na przykład dawaliśmy nowy wał...
Polferini Das Auto
Jest!
Grawerki i wszystko związane z drukiem ( koszulki itp. ) okolice Kartuz, Kościerzyny, Gdyni, Dowolna ilość pisać P.W.
różne auta mają różnie..renault zaleca w lagunie wymianę panewek co 200000km...Ja wyjąłem swoje,są oryginalne i w świetnej kondycji jeszcze,wał też jest ok,a boję się wymieniać tych dobrych oryginałów na nie wiadomo co chińsko-radzieckiej produkcji,nie chodzi mi o koszta...
Ma ktoś może momenty dokręcania śrub w głowicy i do panewek? byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.. w sumie to chciałbym wszystkie śrubki które trzeba dokręcać dynamometrem.
Dzisiaj umyłem sobie autko w oczekiwaniu na oględziny blacharza
i parę fotek z warsztatu
Jak widać zbiornik raczej do wyje..nia,ale w piątek będzie już nowy
I tak teraz się prezentuje mój silnik mniej więcej..
Panewki zostają bo są oryginalne i wręcz jak nowe,głowica już się robi w Kielcach,szlifują się cylindry i czekam na nowe tłoki..Panowie,trochę się zagalopowałem szczerze mówiąc,ale co tam,auto będzie długowieczne jeszcze
I parę miejsc w których blacharz będzie miał pole do popisu
No ciekaw jestem jak sobie blacharz poradzi z tą plastikową rurką odpowietrzenia zbiornika paliwa. Jest ona w nadkolu w trudno dostępnym miejscu. U mnie zakleili matą bitumiczną i psiknęli barankiem Ja ze swojej strony mam zamiar to oczyścić z rdzy, zakleić matą szklaną i żywicą. Potem wywiercić większy otwór i wstawić gumowy przepust.