Myślę, że to częsta sprawa bo niejednokrotnie widziałem odklejone podsufitki w autach.
Odkleja mi się ten cienki materiał który jest na podsufitce. Odkleja się zaraz pod roletą słoneczną jak ja to nazywam.
Macie pomysł czym to podkleić aby schludnie to wyglądało i po godzinie się nie odkleiło?
Ja do obklejenia używałem butaprenu, tylko są dwa rodzaje droższy miodowy który polecam i tańszy taki żółtawy kolor. Ogólnie to posmarować i nie przykładać od razu bo przesiąknie. Odczekaj jakąś minutkę i można delikatnie przyłożyć. U mnie ta metoda jak na razie się sprawdza.
W każdej hurtowni tapicerskiej dostaniesz klej "tapicerski" w cenie butaprenu a o nieco lagodniejszym zapachu... Pytanie czy w twojej okolicy jest taka hurtownia? Jeśli nie to tak jak poprzednik napisał "butapren" da rade.
Jak ja robiłem czarną podsufitkę w moim golfie to używałem kleju tapicerskiego (nakładany pędzlem w puszce) i na rogi, kanty i zagłębienia kleju do tapicerek w spray'u. Zależało mi, żeby te elementy były dobrze sklejone z sobą. Do poprawek również polecałbym ten w spray'u bo nanosisz równą cienką warstwę, która na prawdę dobrze trzyma.
Wszystko cacy gdy odkleja się gdzieś przy rancie..wtedy mozna ja ociągnąc i rozpylic klej:P
A co jesli odkleja sie na srodku?! Ja miałem ten problem i z pomoca przyszła strzykawka z iglą ...wypełniona klejem tapicerskim:P
Odkopuję ponieważ mam problem z odklejającą się podsufitką z tyłu auta. Cała ta "szmata" od mniej więcej połowy do samego końca się odkleiła i tak wisi.. Jak miałbym coś z tym zrobić? Muszę przecinać materiał?
[quote=""ryuk""]Odkopuję ponieważ mam problem z odklejającą się podsufitką z tyłu auta. Cała ta "szmata" od mniej więcej połowy do samego końca się odkleiła i tak wisi.. Jak miałbym coś z tym zrobić? Muszę przecinać materiał?[/quote]
Przeczytaj uważnie post wyżej - strzykawka, igła i klej :szefu: