[6N2] wariuje strzałka od prędkościomierza...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolasek
Raczkujący
Raczkujący

[6N2] wariuje strzałka od prędkościomierza...

Post autor: kolasek »

Witam, posiadam polo 6N2 rocznik 2000 1,4 16V 75KM zepsuł mi się prędkościomierz tzn. strzałka wariuje raz mierzy od 20 km/h raz od 180km/h a jeszcze innym razem od innej wartości, zepsuła się tylko strzałka prędkościomierza resztę strzałek od temperatury, obrotomierza itd. działają bez zarzutu, sprawa dodatkowo wygląda tak, że jak odłączę akumulator na chwile i włączę znowu to strzałka wraca na swoje miejsce czyli na 0 i po pewnym czasie po 1-2 dniach znowu to samo... wariuje totalnie, wymieniłem już czujnik prędkościomierza, ale nic nie dało... jedyne co mi zostało to chyba tylko wymiana licznika... (kupię za 100 pln na allegro) i teraz pytanie... czy licznik od innego polo 6N2 będzie działał po zamontowaniu? bo z tego co słyszałem to jak ma immobiliser to nie będzie działał... ale nie wiem czy dobrze myślę... pomożecie?
a
artur1792
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artur1792 »

ja zmieniałem licznik i nie ma żadnego problemu, normalnie przekładasz i nic nie trzeba robić. Problem jet tylko taki że na nowym liczniku będziesz miał inny przebieg i jak np w moim przypadku nie miałem czujnika od pasów i na nowym liczniku cały czas świeci się kontrolka że pasy nie są zapięte
k
kolasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kolasek »

ok dzieki rozumiem

z przebiegiem to nie ma problemu firm oferujących w internecie cofanie przebiegu jest milion więc cofnięcie przebiegu to 2 min :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”