[quote=""mebemaba""]Po 4 latach użytkowania w męczarniach umiera mi akumulator. Nie przypilnowałam przy kupnie i kupili mi wystawkę z supermarketu marki Bottari (45Ah/360A/12V). Przy dwudniowym postoju (i to niekoniecznie przy niższej temperaturze) już nie chcę kręcić, więc czas najwyższy kupić coś nowego. Katalogi pokazują mi Centra/Standard/Plus, Exide Classic ale widziałam, że przewijała się tutaj też Varta.
Moje Polo (44kW/60KM) w większości jeździ po mieście, parę razy w miesiącu wyskakuję na trasy ~100km.
Który będzie więc odpowiedni? [/quote]
Nie ważna marka. Z akumulatorem tak jak z żoną. Zależy jak trafisz. :yahoo:
ja mam centre plus-m nie chcialem future ze wzgl na duza awaryjnosc. Smigal ten aku w jednym golfie tdi, w polo AEF i teraz juz trzeci rok smiga w sharanie tdi. Aku o pojemnosci 74Ah a prad cos kolo 680 A. Jeszcze daje rade a ma cos kolo 4-5 lat jak dobrze pamietam. Bylem sprawdzac jak jego kondycja to przy odpalaniu voltomierz pokazal cos kolo 10.8V czyli jak nowy.
JEsli siadzie czy ten czy w drugim golfie tez tdi ( tu siedzi jeszcze wiekszy bo 84 Ah) to zapodaje napewno cos wiekszego - cos kolo 90 Ah. W szaranczy to wejdzie spokojnie i 100Ah ale w golfie to chyba ten 84 to max.
[quote=""wesol""]ja mam centre plus-m nie chcialem future ze wzgl na duza awaryjnosc. Smigal ten aku w jednym golfie tdi, w polo AEF i teraz juz trzeci rok smiga w sharanie tdi. Aku o pojemnosci 74Ah a prad cos kolo 680 A. Jeszcze daje rade a ma cos kolo 4-5 lat jak dobrze pamietam. Bylem sprawdzac jak jego kondycja to przy odpalaniu voltomierz pokazal cos kolo 10.8V czyli jak nowy.
JEsli siadzie czy ten czy w drugim golfie tez tdi ( tu siedzi jeszcze wiekszy bo 84 Ah) to zapodaje napewno cos wiekszego - cos kolo 90 Ah. W szaranczy to wejdzie spokojnie i 100Ah ale w golfie to chyba ten 84 to max.[/quote]
A ja chwale future z jednym aucie smiga juz 5 lat a w drugim zaraz 4lata.
Co do wielkosci aku w golfie to jesli masz ori obudowe to chyba nawet 80A nie wejdzie. I nie ma sensu wkładac za dużego bo nie doładuje. Do 120A alternatora to max 80a aku. Dwa wiele ludzi ma rozrusznik na wykonczeniu i potrm sa problemy nowy aku a auto słabo pali . Zajmuje sie na codzien rozrusznikami i alteratorami i bardzo czesto własnie wyłechtany rozrusznik wykancza aku.a W tdi to juz na potęge tak sie dzieje.
witam. przyszlo zimno i zaczeły sie problemy z akumulatorem-po zimnej nocy nie zawsze ma siłe zakrecić i widać ze nie jest nowy, juz te problemy miałem rok temu w zime ale jakoś sie udało z tym przezimować. konkretnie to planuje wymienic ako i chciałem sie poradzic czy wziąć Centre czy Warte i ile AH? ten ma 54 wydaje mi sie ze troche mało jak na diesla, wyczytałem ze 64 AH do niego. co wy na to?
nie powinienem ale już podam, bo to nie problem dla mnie, ale kiedyś się skończy moja dobroć, bo czasem już najchętniej tylko bym w kosz wyrzucał te tematy bez sensu...
[quote=""drifter""]A ja mam pytanie trochę z innej beczki, tzn. jaka marka akumulatora, czy wybrać
Centra Plus CB500 50Ah 450A czy lepiej Bosch S4 52Ah 470A[/quote]
Mam Boscha s3 już trzeci rok i mogę go polecić. Centry niestety nie miałem.
[quote=""mavq""]Mam Boscha s3 już trzeci rok i mogę go polecić. Centry niestety nie miałem[/quote]
wszystko zależy od tego czy aku nie będzie podrobiony. Ori Bosch powinien sporo wytrzymać, ale i dużo jest podróbek na rynku. Varta jest dobra. Centre Future miałem i nie narzekałem.
Trzeba też brać pod uwagę że można trafić na leżaka magazynowego i niezależnie jak dobrej firmy będzie to i tak za chwile padnie.
[quote=""drifter""]A ja mam pytanie trochę z innej beczki, tzn. jaka marka akumulatora, czy wybrać
Centra Plus CB500 50Ah 450A czy lepiej Bosch S4 52Ah 470A[/quote]
zdecydowanie bosch, centra to badziew