Dzisiaj w końcu się zabrałem do pracy aby wymienić zamek. Niestety operacja się nie powiodła z powodu zamka.
Co do demontażu i montażu to nie ma wielkich problemów, lecz muszę również jak przedmówca nadmienić że trzeba uważać przy wyciąganiu kołeczka trzymającego szybę oraz na demontaż zaślepki zewnętrznej części klamki drzwi, aby móc wymontować i zamontować linkę zamka od klamki zewnętrznej.
Lecz moja operacja nie doszła do skutku, ponieważ zawinił zamek przygotowany na wymianę.
Kiedy byłem już przy montażu owego zamka, coś mnie oświeciło i postanowiłem go zamknąć mechanicznie tak jakbym
zamkną fizycznie drzwi. Jak się okazało mechanizm już więcej razy nie odbił i nie chciał się otworzyć. Miałem szczęście w pechu, że sobie na amen nie zatrzasnąłem drzwi. Oczywiście zamek pod względem reakcji elektrycznej działa niby się otwiera i zamyka, lecz fizycznie zatrzask nie chce się otworzyć. Co może być przyczyny problemu ? I na co zwracać przy zakupie zamka ?
Dodam że auto było zamykane z konsoli jak i klucza, aby odblokować zamek, lecz mu to nie pomogło

Stracony dzień i powrót do starego zamka.