[polo 6n] by Gumol BBS Nowe zdjecia :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

wywal ten tłumik i wsadź taki od 1.4tdi
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gumol23 »

Narazie podoba mi sie ten bas wkoncu zrobiłem foto jak ten bas wygląda na wąskim zderzaku i mam jakieś foto z neta z wycięta dziura własnie na taki bass wiec pokazuje jak to wygląda :

Obrazek

Obrazek

co prawda na zdjęciu może nie jest basowa końcówka ale mi się podoba i ładnie wygląda wiec tak to widzę czekam na wasze pozytywne hejty:P

Obrazek
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""Marcin86c""]wywal ten tłumik i wsadź taki od 1.4tdi[/quote]

kiedyś napewno sie pojawi ale chce z podwójna końcówka narazie zostaje bass bo podoba mi się
d
drix1994
Początkujący
Początkujący

Post autor: drix1994 »

Hmm moim zdaniem, kiepsko wygląda takie wycięcie... Może lepiej jakoś niżej zawiesić tłumik i np. końcówkę rury wygiętą mieć do góry np.: Obrazek
A
AarturR
Początkujący
Początkujący

Post autor: AarturR »

Może lepiej w ogóle nie robić tego zabiegu i do puszki z baru dać jakaś normalna końcówkę? Nie leży mi w ogóle taki tłumik w takim aucie...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Moje Polo: viewtopic.php?f=29&t=55889
------------------------------------------------------------
https://driiive.com/aarturr/VW-Polo-6N/#
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""AarturR""]Może lepiej w ogóle nie robić tego zabiegu i do puszki z baru dać jakaś normalna końcówkę? Nie leży mi w ogóle taki tłumik w takim aucie...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka[/quote]

Mi się jakoś podoba i spodziewam się ciekawego efektu jutro będę robić foty bez zderzaka i będę myślał czy tłumik dać niżej albo jakieś opaski czy co tam się da, myślałem by kupić wydech z owalna końcówka ale jakoś ten bass wydał mi się lepszy wiec czekajcie na efekty końcowe i wtedy sie pochwale. :good:
Awatar użytkownika
Matti 6n
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Matti 6n »

Zgodziłbym się z wydechem gdyby zderzak fajne wyprofilować a nie tylko wyciąć dziurę
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""Matti 6n""]Zgodziłbym się z wydechem gdyby zderzak fajne wyprofilować a nie tylko wyciąć dziurę[/quote]

Jutro będę robić te dziurę by jakoś to wyglądało a nie było jakiegoś szajsu zrobię, to zaraz wstawię zdjęcia
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

idź pan w ch.. krzaki z tą rynną :D
i tyle z pozytywnego hejtu ode mnie..
Awatar użytkownika
_MATI_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _MATI_ »

Grubo wygląda ten przepotężny komin z laczkami 155 w tle :grin: . Trochę taka rura trąci stylem JDM. W każdym razie wygląda to nieprzeciętnie ;)
Ostatnio zmieniony 07 mar 2014, 16:45 przez _MATI_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jacoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Jacoo »

Gumol23 skoro masz zamiar montować szeroki zderzak i zostawić "wydech" to jedynym słusznym rozwiązaniem jest przespawanie z 2 drugiego uszkodzonego zderzaka "wnęki" na ucho holownicze w miejscu gdzie ma wystawać wydech, co by zachować symetrię i schludny wygląd, a nie cięcie okrągłej wnęki w zderzaku...
Do tego ten basowy tłumik zamieniłbym na jakąś fajną skromną chromowaną dwururkę dopasowaną do wnęki zderzaka.
:cool2:
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""Marcin86c""]idź pan w ch.. krzaki z tą rynną :D
i tyle z pozytywnego hejtu ode mnie..[/quote]

spoko zobaczymy efekt końcowy to ciekawe co będziesz pisał ze się podoba napewno :P
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""Jacoo""]Gumol23 skoro masz zamiar montować szeroki zderzak i zostawić "wydech" to jedynym słusznym rozwiązaniem jest przespawanie z 2 drugiego uszkodzonego zderzaka "wnęki" na ucho holownicze w miejscu gdzie ma wystawać wydech, co by zachować symetrię i schludny wygląd, a nie cięcie okrągłej wnęki w zderzaku...
Do tego ten basowy tłumik zamieniłbym na jakąś fajną skromną chromowaną dwururkę dopasowaną do wnęki zderzaka.
:cool2:[/quote]

Tez o tym myślałem ale dwururka pojawi się trochę później albo jakiś owalny wydech wpadnie narazie zostaje tak jak mam w planie myślałem o tym by brać te ucho z drugiego zderzaka jest nawet jedno takie na allegro ale za dużo rzeźbienia wiec jak bedzie to zrobione zaraz wstawie foty i mona hejtowac dalej :P
Awatar użytkownika
_MATI_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _MATI_ »

Lub też można by zostawić szeroki zderzak w spokoju, cofnąć trochę komin i dospawać kawał rury zagiętej w dół. "Bass" pozostanie i wszystko będzie wyglądać całkiem nieźle (schowane za zderzakiem). Minusem byłaby mniejsza ilość hejtów chyba :grin: Tak czy inaczej to tylko moja wizja "tuningu". Powodzenia w kolejnych modach ;)
G
Gumol23
Początkujący
Początkujący

[quote=""_MATI_""]Lub też można by zostawić szeroki zderzak w spokoju, cofnąć trochę komin i dospawać kawał rury zagiętej w dół. "Bass" pozostanie i wszystko będzie wyglądać całkiem nieźle (schowane za zderzakiem). Minusem byłaby mniejsza ilość hejtów chyba :grin: Tak czy inaczej to tylko moja wizja "tuningu". Powodzenia w kolejnych modach ;)[/quote]
Dzięki dzięki zobaczymy jak to wyjdzie i wtedy będą hejty czy się podoba czy nie :P wiec czekajcie na efekt końcowy :-Drano bede malowac zderzak wiec wstawie foto popołudniu jak ogarnę się

No jak mówiłem zderzak pomalowany foty zrobione ale zapomniałem zrobic foto jak siedzi zderzak na miejscu przed malowaniem bo zapomniałem ale jak będzie poskładane to wtedy pokarze no i oto efekt mojej pracy, no i ta wycięta dziura która innym nie pasuje :P jak dla mnie tragedii niema i wygląda to dobrze :

przed malowaniem oczywiście go zmatowałem jak należy
Obrazek

i oto efekt mojej pracy:D co prawa czarodziej czy lakiernik ze mnie nie jest ale pojecie o tym mam i techniki znam wiec tak to wygląda, za ta folią jest drugi szeroki zderzak do tyłu od kumpla który malowaliśmy tez dzisiaj zrobię foto to tez wam pokaże:

Obrazek

No i zdjęcie jak wygląda moja pola bez zderzaka i tym basem który się nikomu nie podoba :P :box:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”