Szkolenia dla kierowców

Ciekawostki i nowości ze świata motoryzacji.

Moderator: Global Moderator

p
pan-z
Newbie
Newbie

Szkolenia dla kierowców

Post autor: pan-z »

Witam. Zastanawiam się co myślicie o szkoleniach dla kierowców z świadomej jazdy, tzn kontrolowania poślizgu http://www.swiadomykierowca.pl/pl/szkol ... et/troleje. Czy wzięlibyście udział? Z czego czytałem zebrałem opinie to szkolenie ma pozwolić na lepsze wyjście z poślizgu, który nawet w lecie może się pojawić na śliskiej nawierzchni. Pozdrawiam i czekam na odzew.
m
mates86
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Proponuję poćwiczyć na pustym parkingu, taniej ale za to mniej bezpiecznie, zawsze można o coś zachaczyć lub uszkodzić. Chyba że masz pieniądze to szkolenie nie jest głupim pomysłem.
Awatar użytkownika
Czarek-lca
Początkujący
Początkujący

Post autor: Czarek-lca »

Kiedyś w Głogowie, z okazji jakiejś tam imprezy, jedną z atrakcji była jazda trolejami na czas. Zwyciężył kolega który zawodowo jest kierowcom ciężarówki, ale mistrzowie "driftu" na ręcznym wypadli trochę gorzej.

Jak się nie mylę, to chyba w krajach skandynawskich, elementami szkolenia nowego kierowcy są właśnie poślizgi kontrolowane na mokrej nawierzchni itp. Myślę, że gdyby u nas takie coś było, to ludzie mieli by odrobinę więcej wyobraźni za kierownicą. Chociaż z drugiej strony znająć naszą mentalność, kurs kosztował by dwa razy drożej :)
VW Polo 95\' 1.05 AEV
Obrazek
Obrazek
k
krzychsopot
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzychsopot »

Bardzo dobry pomysł szkoda że moderatorzy nie próbują zachęcać tylko najchętniej tematy do kosza wysyłają a najmniej pomagają.Winszuje pomysłu jestem pierwszy w kolejce jakby co.Pozdrawiam. :hello:
Krzychsopot
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciekawostki Motoryzacyjne”