mkkmk - MECHANICZNA POMARAŃCZA

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Post autor: brytfanna »

Wiesz, z takimi zmianami lamp itd to jest śliska sprawa - jest cienka granica między czymś fajnym a wieśtuningiem :)
Ringi są spoko, ale w BMW, i to od tych roczników od których wychodziły tak z fabryki. W Polo założysz, pocieszysz się chwilę, a potem możesz żałować, że udziwniłeś za bardzo.
Jeśli już to szukałabym oryginalnych body-kitów, z akcesoriów do kupienia w ASO był spoko zestaw spoilerów i progów Votexu, tylne lampy czarne i białe, listwa na klapę bagażnika. Ewentualnie kombinować z elementami od innych wersji, ale tak jak mówiłam, robienie z diesla GTI-ka jest dla mnie trochę groteskowe :) Lepiej przy silniku i mocy podłubać :)
Awatar użytkownika
gti21
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: gti21 »

Z diesla nie koniecznie GTIka ale można GTD zrobić zawsze ;P
F
Freshu6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Freshu6 »

Świetny kolor osobiście sam mam manie na takie różne fajne kolory ciekawe . Powodzenia w dalszych modach :oki:
Awatar użytkownika
mkkmk
Newbie
Newbie

Post autor: mkkmk »

Tak sobie pomyślałem, i jedyne co zmienię na zewnątrz to dodanie naklejki klubowej :D (jak ją zdobędę ) :bow:

Na zimę chcę założyć 14 albo 15 stalowe i tyle zmian .

Ale pod blachom pogrzebie :grin:
MECHANICZNA POMARAŃCZA
Awatar użytkownika
Wilku89
Niesolidny klient sklepiku

Post autor: Wilku89 »

pod blachom? a co to? :lol:
D
Duro21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Duro21 »

Kolor niesamowity mój ulubiony- nie dziwota żeś się zakochał. Miałem kiedyś kupić w takim kolorze Golfa V GTI nieziemsko wyglądał.

Pozdro

PS: Jakbyś sprzedawał pisz do mnie, kupie od kopa.
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

[quote=""brytfanna""]Wiesz, z takimi zmianami lamp itd to jest śliska sprawa - jest cienka granica między czymś fajnym a wieśtuningiem :)
Ringi są spoko, ale w BMW, i to od tych roczników od których wychodziły tak z fabryki. W Polo założysz, pocieszysz się chwilę, a potem możesz żałować, że udziwniłeś za bardzo.
Jeśli już to szukałabym oryginalnych body-kitów, z akcesoriów do kupienia w ASO był spoko zestaw spoilerów i progów Votexu, tylne lampy czarne i białe, listwa na klapę bagażnika. Ewentualnie kombinować z elementami od innych wersji, ale tak jak mówiłam, robienie z diesla GTI-ka jest dla mnie trochę groteskowe :) Lepiej przy silniku i mocy podłubać :)[/quote]

Wszystko jest fajowo, ale votexy w ASO lecą po 1000+ za element, bez względu czy to próg, czy zderzak.
Na allegro kompletnie bez szans na pakiet CUP Edition, za to dokładki od bluemotion już fajnie by leżały, bo już o tej to można zapomnieć http://scontent-a.cdninstagram.com/hpho ... 5713_n.jpg
ewentualnie na tył Votex, na przód bluemotion + lotka i progi votexowe. To jest jeszcze jakoś sporadycznie dostępne na allegro.
co do lamp na tył, zamówiłem sobie dzisiaj te z czarnymi wkładami, jak przyjdą to się jakimś foto pochwale, żebyś mógł obadać jak to wygląda.
Obrazek
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

No ostatnio mocno rozkminiałam zakup lotki, ale wychodziło 270 zł za element + malowanie pewnie jakieś drugie tyle - uznałam, że to za dużo jak na przyjemność dla oka :)
Ja jestem trochę konserwa w kwestii modów wizualnych, chociaż jak ktoś robi z głową i ze smakiem, to lubię.
Nie lubię jak ktoś do trzygarowego Polo 1.2 dokłada grill i emblematy od GTI jakby miały dodać conajmniej 30 koni, bo i takie "projekty" widziałam :D
Adrian a Ty masz żółte to Polo? Koniecznie pokaż foto jak założysz :)
Awatar użytkownika
mkkmk
Newbie
Newbie

Masz racja Brytfanna dać 6 stówek za spojlerek to dużo (chyba że ktoś ma nadmiar "muszelek" )
Z tymi znaczkami GTI w zwykłych autkach to fajnie wyglądają jak fura stoi na parkingu, ale jak np. Fiesta zostawia cię na światłach a koleś w środku umiera ze śmiech to już nie jest fajne :grin:
MECHANICZNA POMARAŃCZA
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

Podoba mi się, nawet bardzo ;)
Duży plus za kolor, lubię coś innego, coś co wyróżnia się z czarno-srebrnych ulic :)
Pomarańczowy, żółty - jak najbardziej na :oki:
Awatar użytkownika
mkkmk
Newbie
Newbie

Chciał bym założyć halogeny... macie jakieś pomysły?
MECHANICZNA POMARAŃCZA
Awatar użytkownika
brytfanna
Początkujący
Początkujący

Jhosef montował w swojej Pszczółce i u niego w wątku jest zdaje się instrukcja krok po kroku :)

viewtopic.php?t=33938
Awatar użytkownika
mkkmk
Newbie
Newbie

Wiecie coś może o turbinie ?

Włącza się jeśli silnik dojdzie do jakichś obrotów czy działa cały czas ?
MECHANICZNA POMARAŃCZA
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

poszukaj sobie w necie i poczytaj zasadę działania silnika z turbo doładowaniem

ogólnie to turbina zaczyna działać efektywnie przy pewnych obrotach (wszystko zależy od turbiny) kiedy ciśnienie spalin jest wystarczające aby turbina osiągnęła odpowiednie obroty
tdi z turbina o stałej geometrii zwykle idą od ok 2tys obrotów i wtedy właśnie turbina "załącza się"/"wstaje", takie ze zmienna geometrią łopatek wstają wcześniej
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Marcin86c""]ogólnie to turbina zaczyna działać efektywnie przy pewnych obrotach [/quote]

dobrze że napisałeś że "zaczyna działać efektywnie" bo tak naprawdę to dmucha (działa) cały czas :)

[quote=""mkkmk""]Z tymi znaczkami GTI w zwykłych autkach to fajnie wyglądają jak fura stoi na parkingu, ale jak np. Fiesta zostawia cię na światłach a koleś w środku umiera ze śmiech to już nie jest fajne [/quote]

u ciebie tym bym się nie przejmował, 131 kucy i pewnie z 320 nm momentu i tak musi robić niezły ciąg w tej budzie. A jak by mu do tego zrobić wirusa to spokojnie ze starszymi prawdziwymi GTikami itp. możesz się ciąć :grin:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
ODPOWIEDZ

Wróć do „9N3”