[86c2f] ogrzewanie tylnej szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

v
vitodr
Newbie
Newbie

[86c2f] ogrzewanie tylnej szyby

Post autor: vitodr »

ile kabli powinno być w kostce która jest podłączona do załącznika ogrzewania tylnej szyby ? są tam 4 bolce i nie mam kostki tylko pare kabli luźno sobie leży bo chyba ktoś kiedyś obciął kostke . do tylnej szyby dochodzi jeden kabel koloru czarnego ale w konsoli nie ma takiego , może ktoś sie troche zna na elektryce i pomoże ?
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

ja gdzieś mam całą wiązkę z tylnej klapy, odezwij się na gg później, jak ją znajdę to powiem co z tymi kablami.

-- Pią Wrz 04, 2009 4:08 pm --

Obrazek

tam gdzie są 2 kable to jakaś dziwna kombinacja, i tam powinien być tylko jeden ten czarno-żółty, z przodu jest biało-zielony i obok biało-niebieski, z tyłu brązowy. taka cała wiązka tam powinna być, składająca się z tych kabli.
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

rozpiska przewodów:
szaro-niebieski - plus od podświetlenia ideogramu
brązowy - masa
czarno-żółty - plus od przekaźnika odciążającego X
biało-zielony - plus po włączeniu przełącznika do bezpiecznika 16 i dalej biało-zielonym do wtyczki T12/1, potem czarnym do wtyczki T4b/1, dalej czarnym do ogrzewania szyby
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
v
vitodr
Newbie
Newbie

dzięki bardzo , a muszę mieć kostkę czy moge to na wsówki zrobić ewentualnie?
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

Nie musisz mieć kostki. Ja większość przeróbek w instalacji elektrycznej auta robię na konektorach (męskich i żeńskich)
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
Awatar użytkownika
gonek007
Newbie
Newbie

Post autor: gonek007 »

Mam podobny problem ale z tylu klapy.
niewiem jak kable od ogrzewania podpiac bo mam rozne kolorki i jak bym niekombinowal niewychodzi mi.
v
vitodr
Newbie
Newbie

odświeżam temat , podłączyłem jak na fotce ale wczoraj miałem okazję żeby sprawdzić czy działa ogrzewanie no i niestety nie działa :angry2: , można to jakoś sprawdzić ?
M
Matpolo
Newbie
Newbie

Post autor: Matpolo »

Witam chciałbym odświeżyć..! :agree: VAGfan co to są za wtyczki T12/1, potem czarnym do wtyczki T4b/1, gdzie to sie znajduję może jakiś schemat podgrzewania szyby podrzucisz w mojej polówce nie ma prądów przy szybie i przy włączniku bezpiecznik dobry
k
kiniek_89
Newbie
Newbie

Post autor: kiniek_89 »

Panowie moze poradzicie a mianowicie urwaną mam tą blaszkę co dochodzi do szyby, do ogrzewania czy można to czymś dokleić próbowałem dolutować ale nie trzyma się dodam że prąd dochodzi tylko urwana ta wsówka jest:/
Awatar użytkownika
navroth
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: navroth »

[quote=""kiniek_89""]Panowie moze poradzicie a mianowicie urwaną mam tą blaszkę co dochodzi do szyby, do ogrzewania czy można to czymś dokleić próbowałem dolutować ale nie trzyma się dodam że prąd dochodzi tylko urwana ta wsówka jest:/[/quote]

może zastosuj ELPOX AX15S
http://www.amepox-mc.com/files/ELPOX_AX_15S.pdf
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”