[6n] Falowanie obrotow - benzyna.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Turas16v »

blad 282 Regulator polozenia przepustnicy V60
obwod przerwany - blad sporadyczny

W moim polo taki jeden bład tylko mi wyswietla po podlaczeniu pod vaga.Objawy takie jak napisalem wyzej co to moze byc..
s
szopal
Początkujący
Początkujący

Post autor: szopal »

Oki, to kupie czujnik, drogi nie jest wiec nie zaszkodzi sprobowac. A czy ma cos do rzeczy ze ladowanie bez zadnych obciazen mam okolo 13.45 V? Dzis rani znow mu cos odwalilo, zapalilem, od razi obroty mu falowaly, i zgasl. Zaraz zapalilem, i byl bez mocy jakies 5m.
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

I jak kolego pomogło coś? Panowie pytam bo u mnie jest taki objaw bardzo dziwny.Odpalam auto rano i tak jagby ssania nie miało jest to bardzo uciazliwe bo ciezko ruszyc auto przygasa i szarpie..Gdy tylko 2-3 min zaczne jechac juz jest ok ale zamiast obroty na zimnym 1200-1100 jak to na ssaniu to sa na cieplym..Czym bardziej goracy silnik tym obroty wyzsze.Rano ma strasznie niskie odpala podskakuja i zaraz odrazu na dół.Niewiem od czego zaczac wskazania na blacie mam prawidłowe ciagle 90 pion wiec czy to czujnik czy to przepustnica?Dodam ze to AFH 16v..Pomózcie panowie bo zima idzie i ciezko bedzie jeden bład na kompie jak pisalem wyzej.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mavq
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mavq »

[quote=""Turas16v""]I jak kolego pomogło coś? Panowie pytam bo u mnie jest taki objaw bardzo dziwny.Odpalam auto rano i tak jagby ssania nie miało jest to bardzo uciazliwe bo ciezko ruszyc auto przygasa i szarpie..Gdy tylko 2-3 min zaczne jechac juz jest ok ale zamiast obroty na zimnym 1200-1100 jak to na ssaniu to sa na cieplym..Czym bardziej goracy silnik tym obroty wyzsze.Rano ma strasznie niskie odpala podskakuja i zaraz odrazu na dół.Niewiem od czego zaczac wskazania na blacie mam prawidłowe ciagle 90 pion wiec czy to czujnik czy to przepustnica?Dodam ze to AFH 16v..Pomózcie panowie bo zima idzie i ciezko bedzie jeden bład na kompie jak pisalem wyzej.Pozdrawiam[/quote]

Jaki ten błąd na tym kompie jest?

Odłącz wtyczkę od czujnika temperatury i powiedz jak się zachowuje samochód.
s
szopal
Początkujący
Początkujący

Miałem podobnie, auto po porannym odpaleniu nie trzymało obrotów, gasło, było słabe. Ale objaw nagle ustąpił...i teraz odpalam, jade :D Nie wiem czym to było spowodowane... ale falowanie obrotów nadal zostało. Kupiłem dziś przepustnice, jak założę to napisze czy coś pomogło. U mnie po odłączeniu czujnika temperatury jest brak reakcji samochodu. Ale na kompie i na zegarach temperatura jest w porządku.
Awatar użytkownika
GrigorVR6
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GrigorVR6 »

Też mam mały problem odnośnie obrotów i to od roku gdzieś tzn. po odpaleniu mam od razu ok. 950 obr/min a czujnik był wymieniany. Czy coś jeszcze ma wpływ na to że nie ma ssania oprócz przepustnicy?
Obrazek
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""mavq""][quote=""Turas16v""]I jak kolego pomogło coś? Panowie pytam bo u mnie jest taki objaw bardzo dziwny.Odpalam auto rano i tak jagby ssania nie miało jest to bardzo uciazliwe bo ciezko ruszyc auto przygasa i szarpie..Gdy tylko 2-3 min zaczne jechac juz jest ok ale zamiast obroty na zimnym 1200-1100 jak to na ssaniu to sa na cieplym..Czym bardziej goracy silnik tym obroty wyzsze.Rano ma strasznie niskie odpala podskakuja i zaraz odrazu na dół.Niewiem od czego zaczac wskazania na blacie mam prawidłowe ciagle 90 pion wiec czy to czujnik czy to przepustnica?Dodam ze to AFH 16v..Pomózcie panowie bo zima idzie i ciezko bedzie jeden bład na kompie jak pisalem wyzej.Pozdrawiam[/quote]

Jaki ten błąd na tym kompie jest?

Odłącz wtyczkę od czujnika temperatury i powiedz jak się zachowuje samochód.[/quote]

blad 282 Regulator polozenia przepustnicy V60
obwod przerwany - blad sporadyczny a wtyczke od czujnika to ten czujnik co temperatura nie bedzie pokazywana jak odlacze czy jest inny jeszcze jakis
s
szopal
Początkujący
Początkujący

Więc założyłem nową(używaną) przepustnicę... silnik pracuje równiusieńko - czy z klimatyzacją, czy ze światłami, czy podczas kręcenia kierownicą w miejscu - obroty ani nie drgną. Wniosek - w starej przepustnicy prawdopodobnie uszkodzony był silnik krokowy - wymiana przepustnicy rozwiązała problem (przynajmniej dziś - zobaczymy co będzie w kolejnych dniach). A więc jeśli czyszczenie i adaptacja nie pomoże, to proponuje na znanym portalu aukcyjnym znaleźć używaną przepustnice (ja kupiłem za 80 zł) i wymienić. W 80% przypadków to pomoże.
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

A więc zaczynam też szukać jagby ktoś widział za tanie pieniadze do AFH 1.4 16v 100km to prosiłbym aby dał znac albo od jakiego silnika pasuje bo ciężko o taką..
s
szopal
Początkujący
Początkujący

Sprawdź numer podwozia:
od numeru podwozia: 6N-W-105 001: 036 133 064 E
do numeru podwozia: 6N-W-105 000: 036 133 064 C
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Panowie a gdzie szukac tego numeru podwozia?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

np w dowodzie rejestracyjnym (nr VIN)
T
Turas16v
Raczkujący
Raczkujący

Moj vin WVWZZZ6NZVW170780 to mój vin wiec wychodzi chyba ze mam przepustnice z końcówka E dobrze mowie ?
p
przem2003
Newbie
Newbie

Post autor: przem2003 »

witam , chciałem podnieść obroty silnika na około 900 ale potrzebuje login do silnika ALL czy ktoś moze pomóc
p
przem2003
Newbie
Newbie

Post autor: przem2003 »

czy nikt nie zna loginu ? to jak zmienialiście przepustnice pewnie też był potrzebny do adaptacji
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”