[6n] Wyciek oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bonifpod
Newbie
Newbie

[6n] Wyciek oleju

Post autor: bonifpod »

Witam, zauważyłem na asfalcie tłuste ślady po nocy. Plamy mają centrum z tyłu trochę po lewej stronie (tak jakby w okolicach wydechu). Pytanie czy to może być olej skrzyni biegów? Skrzynie niedawno wymieniałem.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

skrzynia jest przecież w silniku po lewej stronie więc nie wiem jak ze skrzyni może ci na środku olej cieknąć, od tak nikt zbyt ci nie pomoże nikt nie wróży z kart, musisz wjechać na kanał lub na podnośnik i zobaczyć gdzie zbiera się olej wtedy pomożemy :)
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

bonifpod

pewnie cylinderek puscil lub przewod hamulcowy i plyn hamulcowy Ci cieknie z lewego tylnego kola badz okolic
b
bonifpod
Newbie
Newbie

Post autor: bonifpod »

Narazie nie mam możliwości sprawdzenia tego samemu bo nie mam kanału, więc podjadę do jakiegoś mechanika. Po weekandzie (samochód stał cały czas) pod spodem już cała powierzchnia asfaltu w tym oleju, w takim razie musi coś wyciekać z kilku miejsc, płyn sprawdzałem poziom ok, chłodniczy też. Dodam też, że pojawił się nowy objaw od momentu tego wycieku, przy puszczaniu sprzęgła z 0 na 1 i z 1 na 2 strasznie skrzypi jakby sprzęgło. Bez mechanika się jednak nie obejdzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”