Polo Variant 1.9TDi z niesamowicie niskim przebiegiem Noix:)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

[quote=""Noix""][quote=""Kaczy""][quote=""Noix""]Obrazek
Obrazek

tweetery jeszcze nie zamontowane bo trzeba pomodzić :)[/quote]

Czy przed montażem Helixów miałeś oryginalne nagłośnienie? Czy był to Blaupunkt? Masz do tego wzmacniacz? Jakie odczucia w stosunku do seryjnego nagłośnienia? Aha oraz czy stosowałeś jakieś dystanse?

Pozdrawiam, Krystian.[/quote]

Były tylko 2 głośniki w podszybiu, które zostały wywalone. Nie mam do tego wzmacniacza, ale w przyszłości na pewno będzie. Odczucia? Na pewno jest dużo lepiej niż na seryjnym nagłośnieniu. Nie mam dystansów. Przy bardzo bassowych nutach drzwi drgają niemiłosiernie.[/quote]

Jakie masz do tego radyjko? Pomijając drgania to bass jest odpowiedni? :)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Noix »

Radio to Panasonic CQ-C1123NE. Słucham głównie muzyki elektronicznej typu dubstep i mogę śmiało stwierdzić, że bass jest jak najbardziej ok ;)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Odpadł mi dziś z tyłu znaczek VW :D Teraz zastanawiam się czy go przyklejać, czy wywalić jeszcze znaczek TDI i Polo. Bardziej jestem za drugą opcją.
Awatar użytkownika
Iron987
Początkujący
Początkujący

Post autor: Iron987 »

Fajny kombiaczek :D jak wyglądał proces lakierowania tych usterek co miałeś na początku, cały element był malowany ? Czy calutkie polo ?
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

[quote=""Noix""]Zostały wymienione oba tylne łożyska firmy Delphi. [/quote]

I jak się sprawują? Dużo już na nich przejechałeś? Bo mnie słuchy doszły od osób, które części sprzedają, że Delphi to raczej klasa budżet.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Krauziak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Krauziak »

Dlugo rozgladalem sie na wyspach za classic'iem albo variantem w TDI...ale dupa blada,nie ma po prostu ich nie ma wiec zazdraszczam :) . Co do glosnikow to ja mam to rozwiazane tak ze w drzwiach siedza kicki vibe'a spiete pod wzmacniaczem (100w rms na kanal) . W podszybiu mam orygialne blaupunkty pod radiem Alpine,i musze powiedziec ze wysokie jak i srednie maja baaaardzo zadowalajace. Fajnie sie to uzupelnia przy dobrym ustawieniu,sopran krystalicznie czysciutki.Ludzie sluchaja i nie chca uwierzyc ze to 16 letnie glosniki z pod samego radia :piwo: ...no ale co Alpine to Alpine :-)
VW Polo Classic 6KV 1999r 1.4 8v
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Iron987""]Fajny kombiaczek :D jak wyglądał proces lakierowania tych usterek co miałeś na początku, cały element był malowany ? Czy calutkie polo ?[/quote]

Były malowane całe elementy. Zderzak przód i tył, całe drzwi i całe nadkole.
Szczerze to teraz pasowałoby znów pomalować przedni zderzak, auto dostało parę strzałów w zderzak od piaskarek :agresyw:

[quote=""tomsson""][quote=""Noix""]Zostały wymienione oba tylne łożyska firmy Delphi. [/quote]

I jak się sprawują? Dużo już na nich przejechałeś? Bo mnie słuchy doszły od osób, które części sprzedają, że Delphi to raczej klasa budżet.[/quote]

Na razie przejechałem na nich ~3000km i jest ok jak na razie ;)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Polo dostało nowe opony Uniroyal Rainsport 3 195/50 R15 :)

Obrazek

Poza tym stan licznika wynosi już 87521km. W rok robię taki przebieg, jak poprzedni właściciel w 3 lata :-D
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

91800km na liczniku i wymienione klocki hamulcowe i siłowniki klapy bagażnika. Szykuje się wymiana uszczelki pokrywy zaworów, zamka od drzwi kierownicy. Na polcie siadła pasta K2 Turbo.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

przebieg 94k, wczoraj został wymieniony olej. jakieś 4kkm wcześniej została wymieniona uszczelka pokrywy zaworów, bo olej trochę cieknął. teraz wszystko git. :)
po wymianie oleju silnik chodzi ciszej. poza tym niedługo polcia będzie miała garaż :oki:
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

[quote=""Noix""]Odpadł mi dziś z tyłu znaczek VW :D Teraz zastanawiam się czy go przyklejać, czy wywalić jeszcze znaczek TDI i Polo. Bardziej jestem za drugą opcją.[/quote]
to obadaj u mnie jak to wygląda bo nie mam żadnego znaczka :)
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

przebieg na teraz - 99694km. Wymieniłem filtr przeciwpyłkowy i powietrza firmy Filtron i na razie tyle. Po zimie wymiana filtra paliwa firmy Filtron. Mam teraz co nieco pieniędzy to zakupiłem od razu tarcze na przód - firmy TRW. Obecne niedługo będą do wymiany. Przy najbliższej wypłacie kupuję zestaw do regeneracji hamulców bębnowych i linki od hamulca ręcznego (łapie tylko na jedno koło). No i tyle, przebieg nadal rośnie z dnia na dzień. :) W listopadzie wymieniłem także akumulator na nowy - ciężko już kręcił przy niedużych mrozach.
Awatar użytkownika
iJopek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: iJopek »

Jak pęknie 100-Etka to zatrzymaj się i zrób zdjęcie na pamiątkę :) ładne Polo i silniczek fajny :)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""iJopek""]Jak pęknie 100-Etka to zatrzymaj się i zrób zdjęcie na pamiątkę :) ładne Polo i silniczek fajny :)[/quote]

i lipa, pożyczyłem dziś auto ojcowi, bo robił trochę większą trasę i jemu pękło 100k i zdjęcia nie zrobił :/
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Przebieg 103200km - wymiana filtra paliwa, pospawanie wydechu, bo w jednym miejscu pojawiły się dziurki, naprawa zamka od kierowcy. No i to tyle co się na razie dzieje z polówką, dalej jeździ, rdzy nie ma. :)
Polóweczka ma teraz także przyjaciółkę w rodzienie w postaci Astry Classic :grin:

Obrazek

@Edit

103800km - wymiana przednich tarcz jak i klocków firmy TRW. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”