[9n] sterownik centralnego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
lopez89
Początkujący
Początkujący

Post autor: lopez89 »

A to mnie zadziwiłeś...

Hmmm ciekawi mnie to dlaczego nie można podpiąć osobno zamka klapy. Ponieważ ja dla siebie znalazłem taki moduł, który dodatkowo to obsługuje, a z tyłu przecież jest elektroniczny zamek gdzie idzie wiązka kabli, w które można się moim zdaniem wpiąć osobno.
Niemieccy inżynierowie kolejny raz zadziwiają świat, gdy dochodzi do projektowania samochodów. :shock:
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

loopez89

Jeżeli przekręcisz kluczyk w klapie to bębenek zamka wraca z powrotem do swojego położenia czy pozostaje tak jak jest przekręcony. Wyczytałem gdzieś że własnie na tym polega róznica w tych zamkach. U mnie właśnie pozostaje. Na pilotach jest otwarcie klapy czy siłownik miał do tego to nie wiem. Powiedział że można zamek wymienić i dołożyć. Jest podobno drogi.
l
lopez89
Początkujący
Początkujący

Post autor: lopez89 »

@piotrek1993, już sobie sprawdziłem i rozważyłem za i przeciw dla swojego zamka gdybym sam tak chciał mieć.
Wniosek, nie na moje zdrowie :)

Niebawem lato i na 100% chce się zabrać za montaż centralnego z pilota.

* Jaki doradzanie wziąć moduł z kluczykiem w scyzoryku ?
* Jaki moduł, aby z przycisku po paru sek. domykał szyby, ponieważ takową opcje z klucza mam ?
* W którym miejscu zamontować moduł ?
* Z której strony się podpinać w kable ze starej centralki ?
Niemieccy inżynierowie kolejny raz zadziwiają świat, gdy dochodzi do projektowania samochodów. :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”