zdobyłem brakujące elementy do układu mycia reflektorów i wreszcie będę mógł podpiąć spryskiwacze jak należy.
dla potomnych: przekaźnik 95 ze zdjęcia ma numer oryginalny 701955200 - załącza spryskiwacze lamp po 3 sekundach. przed małym liftem stosowany był przekaźnik 33, ale wówczas dysze od reflektorów uruchamiały się równocześnie z tymi od przedniej szyby.
jeśli chodzi o koło, to póki co stanęło na oz superturismo w rozmiarze 7.5J x 16. trzeba nad nimi trochę popracować, a przede wszystkim dać im nowy lakier, ale już nie piszę jaki mam plan - bo jak zwykle na planach się skończy
jeśli zostaną, dokupię do nich komplet nankangów w rozmiarze 165/40
pawellini - przyznam że się nie wysiliłem, będą białe tak jak poprzednie votexy
a wczoraj nabyłem drugi komplet foteli recaro z golfa gti edition mój fotel kierowcy jest nieco zmęczony i przetarty w standardowym miejscu, ale korzystając z tego że materiał oraz gąbki przednich foteli są symetryczne, na stelaż fotela kierowcy przełożę poszycie z fotela pasażera. tym sposobem z dwóch kompletów które mam, zrobię jeden idealny :oki:
w weekend je rozbiorę, wypiorę w perwolu i włożę przy okazji maty podgrzewające
po 17 latach maty grzewcze z moich siedzeń wciąż były sprawne, ale wyglądały słabo. mając je na wierzchu postanowiłem przywrócić je to stanu fabrycznego. najsłabiej wyglądała ta z siedziska kierowcy, drut przebił materiał i latał luźno - widać to na czwartym zdjęciu. ułożyłem go poprawnie i ponownie zaszyłem. by mata się nie deformowała oraz by nie przetarła się ponownie, obie strony okleję cienką flizeliną
wpadły zaślepki wolfsburg w błotniki:
oraz pompka do spryskiwaczy reflektorów:
felgami zajął się michał z malowanie-felg.com, zostały wytrawione w kwasie i pomalowane proszkowo. ja dorzuciłem nowe aluminiowe dekielki oraz naklejki z logo oz racing:
leci już do mnie parka nowych nankangów 165/40 które będę chciał wstrzelić na felgi jeszcze przed świętami. drugą dokupię po przymiarce na auto, bo mam tendencję do częstych zmian planów zupełnie bez powodu