NIE PALI NA BENZYNIE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

NIE PALI NA BENZYNIE

Post autor: wladzik44 »

witam wszystkich mechaników vw-polo,moja polówka silnik AAU-monowtrysk,zagazowany totalnie i nie chce palić na benzynie:posprawdzałem opory na złączach,dostaje prąd na wtrysk a wtrysk ECHO!!powinien być opór na wtrysku styki 2,3 1,2-1,6 oma...jest ok,4omy.
Może jakiś znawca elektroniki samochodowej podpowie co mam zrobić lub wymienić?!
Za informacje z góry DZIĘKI ;-)
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

a moze sprawdz filtr paliwa czy przypadkiem nie jest tak zasyfiony ze nie dostaje juz benzyny, mozesz miec tez padniata pompe paliwa, a lecac dalej to mogl pasc tez sam wtrysk.
Awatar użytkownika
kminas
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kminas »

może pompa paliwa w zbiorniku nie pracuje..
1.3 pełna szpryca :P
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Podzielam wypowiedzi Kolegów.Najczęściej dzieje sie tak przez filtr.No i pompa tez musi działać,zeby dostał paliwko.
Ale znam tak przypadek tez w vw ale passacie ale to raczej nie ma roznicy.Gostek jezdził cały czas na gazie i nie przełączał na benzyne praktycznie w ogole.No i w ten sposob miał problemy z odpaleniem a jak juz sie udało to zbytnio nie chciał jechac.Jedni mowili,ze musi wymienic wtryski itp itd... Okazało sie,ze po odłączeniu aku na ok.30min problem ustąpił.Poprostu komputer musiał sie zresetować,bo chyba zapomniał jak to jest działać na benzynie:) heh
Sprobuj moze pomoze.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Dzięki za rady-przeczyściłem wtrysk i dzisiaj zapalił............ale na krótko,czyli muszę iść wężykami aż do zbiornika i wszystko posprawdzam,napiszę co to był za feler.Resetowałem komputer kilka razy,może być pomka w zbiorniku ,filtr?!zobaczymy,pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Hej.Kurcze dopiero mi sie przypomniało,ze miałem podobnie:D heh Wina leżała po stronie zewnetrznej pompki paliwa.Ale mi nerwów zjadła ta pompeczka;) Powodzenia
Awatar użytkownika
wladzik44
Początkujący
Początkujący

Witam wszystkich,mam jeszcze jedno pytanie,,,,,,,,jakie powinno być napięcie przychodzące na wtrysk?12vczy mniej?z góry dziękuję za odpowiedź :-D

-- Nie Wrz 20, 2009 5:04 pm --

witam,sprawa dotyczy palenia na benzynie:silnik zapala pochodzi na chwilkę i gaśnie,na gazie chodzi normalnie.Widać w gaźniku jak monowtrysk daje mgiełkę pali fajnie i nagle się urywa!!
Resetowałem kompa,a może to być sonda LAMDA?!POMOCY!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”