Czarne 6N by kuba90876 sezon 2k16

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: kuba90876 »

Dziś polo dostało polerkę lakieru :-D Wczoraj pomalowałem stal. Nareszcie polo nabiera kolorków. Jutro wrzucę jakieś fotki :) W niedługim czasie zacznę ogarniać większe mody :-P W poniedziałek kolejna wymiana przewodu hamulcowego z przodu :-( Pęknieta jest osłona gumowa, więc lepiej nie ryzykować i mieć święty spokój z hamulcami :-)
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Proponowałbym kupić szeroki zderzak do 6N i dospawać dół z zderzaka 6N2 albo tak jak winiacz napisał, przerobić zderzak z 6N na tablice US style.
Powodzenia w modach! :good:
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Co do tyłu. To są pewne kwestię.
1. Zmiana klapy na ori 6n.
2.Dopasowanie zderzaka z 6n2 ( dużo rzeźby :D )
3. Wymodzenie czegoś z szerokiego zderzaka ala polo, golf 4
4. Usunięcie znaczka z klapy i rejka nad klamkę.
5. Mniejsza tablica i wpasować ją w zderzak.

Co wy na to? Które na plus, które minus? ;-)
Awatar użytkownika
adik300i
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: adik300i »

Jak już chcesz rzeźbić tą klapę i dać tablice nad klamkę to lepiej i taniej wyszłoby zmienić na ori klapę 6N, wtedy miejsce na rejestracje tam już jest
Było: Polo 6N 1.6 by Adi
Jest: Seat Exeo 2.0 TDI
Jest: Audi 80 Cabrio by Adi
KLIKNIJ I ZOBACZ
Obrazek
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Dobra dziś polo dostało mleczkowanie, odkurzanie, nową lampkę wnętrza i chyba jeszcze wpadną dywaniki zamiast gumowych wycieraczek. Przy okazji zauważyłem kilka małych drobiazgów... Kierunki boczne, jeden przyciemniany, drugi pomarańczowy ( do tej pory o tym nie wiedziałem :shock: ) Do wymiany jest też gałka zmiany biegów, zaczyna pękać, mieszek, bo jest poprzecierany i mam pękniętą osłonę lusterka kierowcy ( po prawie 5 latach postanowiłem to zrobić :) ) Jeśli ktoś miałby te rzeczy na sprzedaż to proszę o kontakt :) PS. kierunek potrzebuje przyciemniany.

Dzisiejsza sesyjka :grin:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oto felga na lato. BBS Solitude 6Jx15H2 ET45 z oponką 195/45/15 :D jaki kolor polecacie na nie? Każdy mi mówi, że biała perła, błękity lub taki lekko kremowy? Mógłby ktoś pomóc w wyborze ? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Miałem takie same fele u siebie. Ogólnie fajne autko, jak już chcesz malować te felgi to do czarnego maluj na biało.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Czyli felgi będą malowane na biało :) Będąc dziś u kolegi w garażu znalazłem swój stickerbomb :-D Jak myślicie co okleić ? Mam kawałem około 50x50 cm :)
Awatar użytkownika
cormax666
Początkujący
Początkujący

Post autor: cormax666 »

Np. pęknięty plastik od lusterka ?
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Z zewnątrz raczej nie chciałem za bardzo oklejać. Chociaż w sumie... To jest pomysł :) Może coś z tego wyjdzie. Tylko lusterko to skomplikowany kształt... Więc tu może być mały problem. :niewiem:
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Daruj sobie stickerbomba, przy takim miszmaszu części to nie będzie wyglądało dobrze gdziekolwiek, przynajmniej takie jest moje zdanie. Co do poprawy wyglądu tyłu - już samo zdjęcie znaczka POLO z 6N2 pomoże, jakoś tak za nowocześnie tam wygląda.
Jeśli już bardzo ale to bardzo chcesz go gdzieś użyć, to najlepiej na skrzynkę z narzędziami w warsztacie.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Od tego jest forum żeby każdy wyrażał swoje zdanie ;) Ze stickerem jest to dobre, że możesz go w każdym momencie odkleić :) Także jeśli to nie będzie wgl wyglądać, to poprostu się go usunie i tyle :) Co do Stickera, to po prostu lubie takie coś :P Mi to się akurat bardzo podoba, tylko wszystko w granicach rozsądku. Wszystko ma swoje granice :) Przygoda ze stickerem zaczęły się od dwóch kółek, zamiast oddawać do malowania, wolałem okleić skuter stickerem. Nie było osoby, która przeszła obok skutera, i by na niego nie spojrzała :D Nad tylną klapą są zamysły... Mam pytanie, czy na klapie 6n2 po ściągnięciu znaczka jest jakieś przetłoczenie? Czy jest gładka powierzchnia?
BTW. Kilka fotek mojego drugiego środka transportu :P Myślę, że nie było źle? :)

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Też mi się to kiedyś podobało, ale z tego wyrosłem.
Nie sztuka zwracać na siebie uwagę neonowymi kolorami...
Możesz dać to do wnętrza, będziesz miał czego pragniesz, a i jak się znudzi to nie będziesz miał potem wyrzutów sumienia.
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

I chyba coś w środku poleci w Sticker. Zobaczymy jeszcze :) Smoked, smoked... Chce zrobić ale nie wiem jak wygląda z panami niebieskimi? Przyczepiają się do tego? Wgl jak się do tego zabrać? Co pomalować, a czego pod żadnym pozorem nie ruszać :P
Awatar użytkownika
przemo92

Post autor: przemo92 »

Ja powiem tak, jeśli chcesz już coś oklejac stickerem to jakieś drobne subtelne elementy np. Ramię wycieraczki itp.
Jeśli chodzi o smoked to poszukaj na forum temat przerobiony totalnie ;-)
k
kuba90876
Mały interesant
Mały interesant

Znalazłem na forum, lecz zdjęcia wygasły :( A mam jedną lampę wolną chyba Helli więc można spróbować :) Ze stickerem pomyśle. Może coś okleję. Może ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”