[6KV5 Variant] Jaka felga bez modyfikacji.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[6KV5 Variant] Jaka felga bez modyfikacji.

Post autor: Kaczy »

Cześć.

Planuję zmienić w swoim VW felgi, lecz mam kilka wytycznych.

- Nie chcę stosować pierścienia centrującego (ew. mała różnica)

- Czy rozmiar 15/16 cali się zmieści?

- Czy ktoś orientuje się jaką felga powinna mieć szerokość aby się nie chowała nadmiernie w nadkolu tylko była ładnie spasowana w przypadku Varianta? Nie chciałbym stosować dystansów, chyba, że by to było konieczne aby minimalnie poszerzyć.

Za pewne dwie na przednią oś i dwie na tylną oś musiały by mieć różne szerokości aby to ze sobą grało?

Na przykład te felgi:

Jak by to wyglądało w kwestii spasowania z nadkolami, trzeba by było stosować dystanse??

http://olx.pl/oferta/flegi-alumioniowe- ... 8038829683

lub te:
http://allegro.pl/929-s-nowe-felgi-15-4 ... 75004.html
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Noix »

felga 15" na oponach 195/55 wchodzi na luzie. obecnie mam 195/50 r15. opony o szerokości 205 bez dystansów raczej nie wejdą, przynajmniej na moje oko :P

co do felg które podałeś - nie kupuj tej chińszczyzny z allegro. poczytaj o chińskich felgach - syf straszny, szybko je idzie pokrzywić, kiepski lakier. lepiej kupić używane, porządne felgi. te 14" co podałeś to oryginały vw, do polówki wejdą na luzie bez żadnych modyfikacji itd. możesz też szukać ori 15" vw, bo też bez problemu wejdą.

jak wyglądają u mnie 15"

Obrazek ] Obrazek

jakbym miał gwint to by to o wiele lepiej wyglądało :D
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Noix""]felga 15" na oponach 195/55 wchodzi na luzie. obecnie mam 195/50 r15. opony o szerokości 205 bez dystansów raczej nie wejdą, przynajmniej na moje oko :P

co do felg które podałeś - nie kupuj tej chińszczyzny z allegro. poczytaj o chińskich felgach - syf straszny, szybko je idzie pokrzywić, kiepski lakier. lepiej kupić używane, porządne felgi. te 14" co podałeś to oryginały vw, do polówki wejdą na luzie bez żadnych modyfikacji itd. możesz też szukać ori 15" vw, bo też bez problemu wejdą.

jak wyglądają u mnie 15"

Obrazek ] Obrazek

jakbym miał gwint to by to o wiele lepiej wyglądało :D[/quote]

Fajnie wyglądają 15". Masz do tego zastosowane jakieś dystanse?
Ja właśnie dodatkowo planuję troszkę obniżyć autko zestawem MTS-Technik.

Czyli spokojnie mogę szukać 15" z oponkami 195/50 czy lepiej 195/55?
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Felgi zamontowane bez żadnych dystansów. Miałem opony z profilem 55 z poprzedniego auta, potem wymieniłem na nowe z profilem 50. Wszystko jedno jakie opony wybierzesz, jedne i drugie dobrze pasują i wyglądają.
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Noix""]Felgi zamontowane bez żadnych dystansów. Miałem opony z profilem 55 z poprzedniego auta, potem wymieniłem na nowe z profilem 50. Wszystko jedno jakie opony wybierzesz, jedne i drugie dobrze pasują i wyglądają.[/quote]

Czy możesz mi jeszcze napisać jakie masz w tych felgach ET i J?

Oraz jeszcze jedno. Mając 15" Nie będzie sprawiało problemów obniżenie o 30-40 mm? Wszystko ze sobą zagra?
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

5,5J ET46
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”