Polo 6n2 - George

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
George
Newbie
Newbie

Polo 6n2 - George

Post autor: George »

No to więc tak, postanowiłem zaprezentować swoje Polo, nie wygląda ono jakoś szczególnie, jak na razie jest w fazie poprawek
mechanicznych i potem przyjdzie czas na budę :) Najpierw jednak chciałem pokazać moje poprzednie autko(pierwsze :D)
Obrazek
Za dużo zmian nie było wprowadzone, po jakimś czasie padł silnik i wstawiłem nowy, taki sam ale nie wiem czemu palił od groma benzyny
i postanowiłem się jej pozbyć, włożyłem w nią naprawdę dużo czasu i pieniędzy. No to teraz kolej na moje obecne oczko w głowie, Polo 6n2 :)
Rok: 2001
Model: 6n2
Silnik: 1.0 AUC 50KM
Przebieg: ???
Nadwozie: 3 Drzwiowy Hatchback
Skrzynia: 5 Biegowy Manual
Kolor: Srebny
Wyposażenie: Musze przetłumaczyć :)
Co zostało zrobione:Nowe bębny, nowe tarcze i klocki przód, nowe zawieszenie tył, nowe łożyska i takie tam sprawy mechaniczne.
Plany:Jak na razie to doprowadzić do jak najlepszego stanu mechanicznego, kupiłem kable zapłonowe i świece i teraz samochód czeka aż wrócę do domu.
W weekend planuje kupić fotele, reflektor, podnośnik szyby i plastiki na jeden z nawiewów. Oczywiście w planach są poprawki lakiernicze ale tym zajmę się jak samochód
będzie w pełni sprawny mechanicznie :)
Zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

Polo bardzo fajne. Trochę się zdziwiłem jak zobaczyłem kiere po prawej. Będziesz działał coś z przekladką czy tak zostaje? Powodzenia w drodze do bezawaryjność :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

popatrz na rejestracje samochodow , kolega chyba nie jest z Polski
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KubaSrem »

No ladnie George :D Kolega jest z irlandi, mieszka tam, dlatego kierownica po prawej. :D
G
George
Newbie
Newbie

Dokładnie tak jak koledzy wyżej, obecnie nie mieszkam w Polsce. Jakoś nie zanosi się na to że będę w najbliższym czasie zjeżdżał a nawet jak by, to nie wiem czy przekładka by się opłacała.
Awatar użytkownika
Robson_94
Początkujący
Początkujący

Post autor: Robson_94 »

Bardzo ładna baza. Życzę powodzenia przy modach. Podoba mi się ten licznik wyskalowany w milach :)

P.s Lampa z przodu ta wymieniona to jakiej firmy ? Czy ori Hella ?
G
George
Newbie
Newbie

Szczerze nie wiem co to jest za lampa, będę w domu w piątek to zobaczę i napisze. Jak mi się uda dorwać części to dodam ich zdjęcia :)
G
George
Newbie
Newbie

No to tak, do Polo wleciało radio które było w 6n, nowe nawiewy na środek(miałem powyłamywane żeberka),
kupiona nowa lampa i naprawiona nie działająca szyba, powoli do celu :)

Obrazek

https://www.youtube.com/watch?v=qiF_kp0 ... e=youtu.be

Jak na razie to Polo stoi rozebrane i czeka na zamontowanie lamp, okazało się że w jednej jest zepsute
ustawianie i muszę coś z tym wymyślić.
G
George
Newbie
Newbie

No to tak, polo doprowadzone mechanicznie do ideału, nic nie stuka nic nie puka, przeszło przegląd(co prawda za drugim razem no ale przeszło). Wpadły felgi nowo pomalowane, niestety typ który mi zakładał opony obrysował mi ranty i mam je znowu do malowania. Felgi nie są jakieś specjalnie dobrze wyglądające ale jest o wiele lepiej niż na stali. Felga ma 15 cali i oponki 195/50, po powrocie z Polski mam plany wziąć się za obniżanie i tutaj mam dylemat, jakie sprężyny polecacie? Myślałem zejść jakieś 60mm ale też się obawiam o to że będzie za bardzo obcierać, jak myślicie?
Obrazek

Także postanowiłem zrobić porządek z tą bardzo brzydko wyglądającą lampą na przodzie, wziąłem więc polerkę i wypolerowałem, teraz wygląda jak nowa i przód w końcu już tak nie odstrasza :)
Obrazek
Z planów na to co zrobić jak wrócę z Polski to jest jeszcze wywalenie listw, ewentualnie pomalowanie ich w kolor. Tak samo z klamkami, pójdą w kolor. Szukam też uchwytów na kubki także jak by ktoś miał to z chęcią bym kupił :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”