VW Polo Variant - Kaczy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kaczy »

[quote=""kolo""]jak dla mnie siadło tylko niewiele, ja mam niby -35 i chyba jest wiecej[/quote]

To niby masz więcej o te 10mm. Mi teoretycznie powinno obniżyć tył o 20-25mm, a przód o 30mm. Tak było napisane w specyfikacji.

Nie wiem co mam myśleć. Czy jest coś nie tak czy nie. Mam cały czas złudne wrażenie, że tył jest niżej od przodu. Jeśli by tak było to ma to jakieś negatywne skutki? Jeśli chodzi o prowadzenie to prowadzi mi się samochód dobrze, nie odczuwam nic złego.

Nie uśmiecha mi się płacić za wymianę z powrotem na te ORI, które były i wydawać 300 zł. :(
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

Kaczy
nie nie!! ja też tak mam!! to z racji tego że tylne koła są bardziej schowane w nadkola i jest takie wrażenie!!! ale światła są nawet niżej niż przy ori zawieszeniu czyli przód jest ciut niżej u mnie u Ciebie pewnie też :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""kolo""]Kaczy
nie nie!! ja też tak mam!! to z racji tego że tylne koła są bardziej schowane w nadkola i jest takie wrażenie!!! ale światła są nawet niżej niż przy ori zawieszeniu czyli przód jest ciut niżej u mnie u Ciebie pewnie też :)[/quote]

Da się to jakoś zmierzyć? Przykładowo choćby linijką od rantu do nadkola? Będzie to wiarygodne?
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

nie wiem.... ja sprawdzałem po światłach - chyba to jest najważniejsze żeby nie oślepiać innych jak jedziesz. Jeżeli masz geometrię pełną zrobioną i jest ok to ok :)
Kedy ?

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""kolo""]nie wiem.... ja sprawdzałem po światłach - chyba to jest najważniejsze żeby nie oślepiać innych jak jedziesz. Jeżeli masz geometrię pełną zrobioną i jest ok to ok :)[/quote]

Zrobię fotkę i wrzucę. Tylko dzisiaj może być ciężko bo jest tak mokro, że wieczorem pewnie w ogóle nie będzie widać świateł na drodze.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Ja sprawdzałem wysokość świateł w garażu na ścianie.
Kedy ?

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Witam, mały update. :hello:

Autko zostało umyte, nawoskowane i ma się dobrze.

Zostało jeszcze tylko wygłuszenie drzwi i nowe car audio. Mam co robić na maj.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam. :)
N
Noix
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Noix »

świetna felga :oki:
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

w końcu wziąłem się za wymianę tylnego ramienia wycieraczki. Tyle ile się z tym namęczyłem to przerasta wszelkie pojęcia. Dodatkowo brak zaślepki; się to zapiekło i warunki atmosferyczne spowodowały, że nie dało się tego ruszyć. Ostatecznie wszystko się udało. Nowe ramię, nowa zaślepka i wycieraczka. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
eddi
Newbie
Newbie

Post autor: eddi »

Poli ładnie sie prezentuje, tylko tak jak by chciał troszke niżej dodało by to +5 do całokształtu :D
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Chciałem ale nie było mnie stać na dobry zestaw dlatego kupiłem same sprężyny choć i tak usiadł bardzo mało. Gwint FK kosztuje w granicach 1800 zł, a jakoś MTS do mnie nie przemawia..

Może kiedyś. :) Autko będzie u mnie bardzo długo więc kto wie.
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

z dala od MTS'a :) jak coś supersport!
Kedy ?

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Dobrze, że kolejna osoba mnie utwierdza. :)

Jak już coś robić to porządnie. Dlatego nawet jak bym musiał czekać rok lub dwa na dobry gwint to poczekam, uzbieram i będzie jak należy! :D

[size=99px]Ps.[/size]

Kilka nowinek odnośnie autka.

Ktoś mi przytarł świeżo malowany zderzak i powstały punktowe zarysowania. :(

Zderzak wypadł z mocowań, grill również.

Wszystko zostało już poprawione na szczęście zaczepy nie zostały połamane, wystarczyło założyć. Przy okazji poprawiono mocowanie świateł bo mi drgały na nierównościach i mnie to denerwowało. :)

Malował nie będę, nie jest to aż tak irytujące, a zderzak przecież był dopiero co malowany.

Dodatkowo wymontowano stary sterownik alarmu i wstawiono zwykły moduł zamka centralnego.

Naprawiono zamek od strony kierowcy bo obracał się cały z kluczykiem oraz siłownik od centralnego również przy kierowcy nie domagał. :)

No i przepustnica, tutaj nadal czekam na wymianę. Może w tym tygodniu się uda i autko do mnie wróci.

Pozdrawiam.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jakiś czas temu był gwint weiteca do 6n na allegro i się nie sprzedał więc może pojawi sie ponownie
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Jak wszystko to wszystko!

Doszedł do tego sterownik, który jest pod szybą. :oki:

Za tydzień wyjazd, a z autem coraz gorzej. Jakie to piękne. :buziak:

Pozdr.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”