Ostatnio wymieniałem u siebie i koszt takiego czujnika u mnie w mieście to 21 zł. Kupiłem jakiś zamiennik i nie ma z nim problemu.
Tu masz linka do przykładowej aukcji http://www.allegro.pl/item741772905_czu ... skoda.html
aha to jest cos takiego no to dobrze wiedziec bo mam do wymiany prawy czujnik w przednim kole i trzeba to zrobic wkoncu a moze wymienie juz dwa bo tanie sa a samemu to wymieni czy mechanika trzeba odiwedziec
Nie musisz kasować błędów Vagiem wystarczy, że po wymianie przejedziesz się z prędkością powyżej 20km/h i same się skasują. Vagiem się sprawdza, który to czujnik jest walnięty
[quote=""KamaPL""]Nie musisz kasować błędów Vagiem wystarczy, że po wymianie przejedziesz się z prędkością powyżej 20km/h i same się skasują.[/quote]
Czy to zasłyszane informacje czy sam to testowałeś?? Bo mnie się nie "skasowały" błędy po wymianie czujników. Dopiero VAG dał rade.
[quote=""czaja454""]Czy to zasłyszane informacje czy sam to testowałeś?? Bo mnie się nie "skasowały" błędy po wymianie czujników. Dopiero VAG dał rade.[/quote]
Umie właśnie tak skasowały się błędy. Po przekroczeniu 20km/h kontrolka ABS zgasła, a sam ABS działa (sprawdzałem na trawie).