Witam!!! Mam pytanie jak długie są przewody hamulcowe w polo 6n. Poniewarz moje są już zkorodowane i nie wiem jak długo wytrzymają. Pytam bo z lenistwa nieche mi sie kłaść pod autko i mierzyć.
[quote=""Dzejcop""]Witam!!! Mam pytanie jak długie są przewody hamulcowe w polo 6n. Poniewarz moje są już zkorodowane i nie wiem jak długo wytrzymają. Pytam bo z lenistwa nieche mi sie kłaść pod autko i mierzyć.[/quote]
Pytasz o przód czy o tył??
Przód - przewód hamulcowy 6N0 611 701B długość 377mm - ok. 130-150zł w ASO
Przód - rurka hamulcowa 111 611 998 w rolce do 5m do samodzielnego skrócenia - ok. 30-40zł w ASO
Tył - rurka hamulcowa 111 611 998 w rolce do 5m do samodzielnego skrócenia - ok. 30-40zł w ASO
Chodzi mi o wszystkie te które idą z pompki na tył i przód i przechodzą przez tą "pompkę" niewiem jak to się nazywa dokładnie ale jest zamontowane na tylnej belce i gdy auto jest obciążone zwieksza siłe hamowania.
odkopie temat znalazlem dobra firme produkujaca przewody w oplocie w dobrej cenie , chce wymienic wszystkie przewody hamulcowe - ile metrow mi potrzeba ?
[quote=""marcc_Jr""]odkopie temat znalazlem dobra firme produkujaca przewody w oplocie w dobrej cenie , chce wymienic wszystkie przewody hamulcowe - ile metrow mi potrzeba ?[/quote]
Jeśli chodzi o twarde przewody ja kupiłem 10m rurki miedzianej i wystarczyło.
witam
wtrącę się w stary temat już wiem że 10m starczy rurki
a czy ktoś może mi udzielić informacji o jakiej grubości mam kupić rurkę??
bo czeka mnie też wymiana w polo 6n
Widzę ze przez dwa dni żaden spec Ci nie raczył odpowiedzieć więc mam nadzieję ze jeszcze nie kupiłeś złej, albo kupiłeś dobrą.
Powinna być 4,75x0,7mm, oczywiście najlepiej miedziana (mniej koroduje i łatwiej się wygina)