Jacuś - Polo 6N 1.0 SPI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

J
Jacuś
Newbie
Newbie

Jacuś - Polo 6N 1.0 SPI

Post autor: Jacuś »

Witam wszystkich forumowiczów jeszcze raz, nazywam się Mateusz a to jest moje pierwsze autko - Polo 6N :)
Samochód nabyłem w niedzielę. Auto pochodzi z 1999 roku, przebieg to zaledwie 85 tysięcy km. Samochód bez wspomagania i bez klimy, ale mi to nie przeszkadza ( no może jednak brak wspomagania trochę doskwiera :D ).
Autko póki co stoi na jakichś stalówkach ze skody, z przodu są dystanse bo felga tarła o zacisk. Samochód posiada jakieś małe wgniecenia, odpryski oraz ruda dobrała się już do tylnego nadkola, ale to się zrobi :)

Silnik: 1.0 SPI ( prawdopodobnie, wnioskuję po nazwie komputera która brzmi "Motronic")
Moc: seryjne 45 KM
Kolor: Czerwony

W aucie jak dotąd zmieniłem:
:arrow: Jak narazie nic :)

Planowane zmiany:
:arrow: Dokupić brakujący hokej / dokładkę
:arrow: Dokupić oryginalne chlapacze na przód
:arrow: Uporać się z wszelkimi pracami blacharskimi oraz lakierniczymi
:arrow: Wypiaskować oraz pomalować oryginalne felgi stalowe
:arrow: W przyszłości założyć wspomaganie
:arrow: Dogadać się z centralnym zamkiem bo nie współpracuję :)

Aktualne zdjęcia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dodatkowo historia pojazdu:
Obrazek

W górnym opisie trochę się to zlało wszystko, ale dopisze jeszcze że auto nie będzie modzone, zostaje takie jakie wyszło z fabryki (no może poza tym wspomaganiem).
Nie chce trzymać się kropka w kropkę oryginału ale żadnych gwintów etc nie będzie, od tego będzie inne polo jeżeli plan wypali :)

Przy okazji napiszę, że dzisiaj wyczyściłem nadkola z wszelakiego brudu oraz dodatkowo je zabezpieczyłem barankiem. Nie było tam oznak rdzy ale profilaktycznie je psiknąłem :)

:arrow: Przed czyszczeniem
Obrazek

:arrow: Po czyszczeniu
Obrazek

Jeżeli ktoś miałby w dobrej monecie owy hokej / dokładkę oraz chlapacze to prosiłbym o informację :)
P
Paffciak
Początkujący
Początkujący

Post autor: Paffciak »

Ładne Polo :)
Plany dobre co do niej . Jeśli chcesz dokładkę pisz do Elwis.PL .
Powodzenia w Modach :) :)
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Ściągnij te listwy ze zderzaków, od razu lepiej będzie.
Swoją drogą, temat ori chlapaczy można spokojnie odpuścić. Odpowiedzialne są za gnicie błotników w większości przypadków (chyba że ktoś regularnie usuwa ten syf który miałeś u siebie i jakimś cudem go twoje błotniki wytrzymały).
Na czerwonych polo kapitalnie wyglądają szerokie zderzaki, rozejrzałbym się w tym kierunku, przy okazji to zawsze mniej elementów które może zjeść rdza.
J
Jacuś
Newbie
Newbie

Co do tych listw na zderzakach, póki co zostaną. Przedni zderzak będzie miał robioną zaprawkę i będzie trzeba zerwać listwę więc zerwę wszystkie :)
Dzisiaj zamówiłem nadkola na tył, zdjąłem profilaktycznie filtr powietrza i zorientowałem się że to jest nie SPI tylko MPI :D Ale mogę się mylić, w sobotę będę czyścił silnik to zrobię fotkę :)

Od razu zapytam posiadaczy 1.0 i ogólnie 6n. Na ile starcza rezerwa ? Tata mówi że około 70 km, jeździliśmy kolegi polo i mówił że powyżej 100, ktoś może się podzieli tą informacją :)

I dodatkowo wyskoczył mi błąd:

Kod: Zaznacz cały

561 - Dopasowanie składu mieszanki - nie osiągnieta wartość adaptacji - dodawanie
561 - Dopasowanie składu mieszanki - przekroczona wartość adaptacji - mnożenie
Wyczytałem że to sporadyczny błąd i może mieć związek z pompą w baku ewentualnie sondą lambda, ktoś już miał taki przypadek ?
Awatar użytkownika
tomcho666
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomcho666 »

Tak jak mówi kolega, zdejmij listwy ze zderzaków, dołóż dokładkę do wąskiego przodu lub kombinuj szerokie zdesie i będzie miodzio, wygląda na ładnie zachowane polo, powodzenia, bezpiecznej jazdy i szerokiej drogi! :piwo:
Mój szerszeń, powoli się robi. ;)

http://vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?f=77&t=60460

Ślesin 2016 - III miejsce - Turniej Tenisa Stołowego
J
Jacuś
Newbie
Newbie

Zmiana zderzaka to średni pomysł :D Czekam do soboty, poprzedni właściciel ma wtedy poszukać w innym miejscu tej dokładki. Jak nie, będę szukał używki na szrotach ewentualnie może ktoś będzie sprzedawał :)

tomcho666, dziękuje i wzajemnie :)
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Te plastiki na lusterkach do czego służą?
Obrazek
J
Jacuś
Newbie
Newbie

Plastiki na lusterkach były po to aby podczas deszczu woda nie zalegała na lusterkach :D Ale już je zdjąłem ;)
Ostatnio nie działał mi centralny zamek, raz zamykał, raz otwierał. Okazało się że do wymiany są 2 siłowniki. Dodatkowo kupiłem nadkola na tył, blachowkręty, odrdzewiacz, lakier zaprawkowy oraz choinkę zapachową "Black Classic :grin: " :)

Plany na sobotę to dokładne wyczyszczenie samochodu wliczając w to silnik. W niedziele zaś End Of Season Party w Skierniewicach na który jedziemy razem z moim kolegą który posiada Polo 86c tzw " Foxa" ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”