[6n] Przy odpalaniu przymuli go i odpali

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] Przy odpalaniu przymuli go i odpali

Post autor: Dawidoo »

Witam :) mam takie pytanko jak auto dłużej postoi w garażu i chce go odpalić to go przymuli ale odpali a akumulator mam nowy i rozrusznik po regeneracji i nie wiem czego jest wina ? Dziwne to takie powinno się przyjść przekręcasz i odpala a nie że go przymuli i dopiero tak jak by akumulator był rozładowany.Czekam na podpowiedzi Pozdrooo Dawidoo
J
Jacob
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Jacob »

Jak długo masz prawo jazdy ? Ile wiesz o samochodach ? Podejrzewam, że nie zbyt długo i nie za dużo o nich wiesz. Jeżeli auto stoi dłuższy czas nie używane to normalne, że ciężko może zapalić. Jeżeli stoi długo i silnik nie rusza się za cholerę to mogą się nawet tłoki zastać i bez robienia głowicy nie odpalisz silnika. Dlatego pisze się o przeganianiu po trasie itp. bo wtedy silnik się w środku układa i jakby poprawia. Przymulenie zapewne chodzi Ci o niskie obroty na jałowym i telepanie budą ? Jeżeli po odpaleniu nie wskakują Ci na zimnym obroty 900 ~ 1100 to nie masz ssania. Odpowiedzialny będzie za to czujnik temperatury cieczy chłodzącej a w gorszym przypadku silnik krokowy w przepustnicy.
Pomogłem ? Kliknij pomógł
Awatar użytkownika
Dawidoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Dawidoo »

Okey po patrze co i jak :) Pozdroo
S
Seba10
Newbie
Newbie

Post autor: Seba10 »

Może nie odpala od razu na wszystkich cylindrach? Jakie masz obroty biegu jałowego na zimnym silniku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”