Jakie felgi i opony do Vw polo 6N

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie nic by się nie stało, sam na takich jeździłem swoim 6n2
trochę więcej komfortu podobno chociaż trudno mi to potwierdzić, ale trzyma się drogi jak przyklejone
jest małe przekłamanie prędkościomierza ale nic strasznego bo to tylko kilka km/h przy 100
b
brysiu28
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: brysiu28 »

A jak z osiągami z tymi oponkami ? , aktualnie jeżdżę na 175/70/13 , będzie jakaś różnica ?
Awatar użytkownika
eniu1990
Newbie
Newbie

Post autor: eniu1990 »

Ja również polecam 175/50/15, używany komplet w dobrym stanie kupisz za 300-400 zl mam u siebie na 8j, nierówności są bardziej odczuwalne.
Polo też ma być głośne..!
Mistrz Polski easca db race profesionalista 2014
Mistrz Polski easca dbl unlimited 2014
Rekord Polski easca dbl unlimited 2014 -- Pozdro dla maniaków Car Audio :D
p
paul.walker
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: paul.walker »

[quote=""eniu1990""]Ja również polecam 175/50/15, używany komplet w dobrym stanie kupisz za 300-400 zl mam u siebie na 8j, nierówności są bardziej odczuwalne.[/quote]

pokaz jak one siedza na 8j
Awatar użytkownika
kamilcrpl
Newbie
Newbie

Post autor: kamilcrpl »

Witam jestem od niedawna na tym forum i planuje kupic felge do swojego polo. Dokladnie chodzi o te http://olx.pl/i2/oferta/ronal-teddy-bea ... aDzM7.html. Nie wiem jaka opona by pasowala do niej najlepiej. Dodam ze planuje dac glebe wiec interesowalby mnie raczej niski profil opony. Dzieki za pomoc !
D
DroppedOpa
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: DroppedOpa »

Przed pomysłem na VR6 w moim Polo planowałem upchnąć felgi od Touarega. Felgi 17 szerokość 7,5 et55 a opona 165/35r17 Wygląda to tak.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
e
ebson
Newbie
Newbie

Post autor: ebson »

Witam

Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich posiadaczy VW Polo:)

A teraz prośba o pomoc.

Czy te felgi będą pasować do polo 6n2 1.4 benzynka??

http://allegro.pl/show_item.php?item=56 ... d00be2ff62
A
Anonymous

wszystko zależy od tego jakie masz hamulce, na większe nie wchodzą felgi 13, ale jeśli obecnie masz felgi 13 to problemu byc nie powinno chociaż pod względem prowadzenia lepsze były by 185/60r14 (takie mam na zimę i jestem zadowolony) albo 175/60r14
g
golf
Newbie
Newbie

Post autor: golf »

Problem z oryginalnymi kołpakami polo 2003

Mam problem z założeniem oryginalnych dekli na felgi 14": fabryczne koła zostały przeze mnie sprzedane, ze względu na bicie. Kupiłem drugie, oryginalne felgi vw, ale bez rowków na kołpaki. Felgi powędrowały na zimówki. Kupiłem kolejne felgi również VWAG, ale już z rowkami na dekle, z tymże pochodzą prawdopodobnie ze skody fabia. Niestety na nie również nie mogę założyć fabrycznych kołpaków - jak wejdzie połowa i wkładam drugą, to pierwsza wyskakuje.

Czy dobrze myślę, że to wina większego wybrzuszenia felg i że oryginalnie było ET ok 38, a teraz mam ET43?
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

[quote=""ebson""]Witam

Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich posiadaczy VW Polo:)

A teraz prośba o pomoc.

Czy te felgi będą pasować do polo 6n2 1.4 benzynka??

http://allegro.pl/show_item.php?item=56 ... d00be2ff62[/quote]

pasować będą, jedynie średnica koła będzie trochę większa, ale można zakładać..
A
Anonymous

[quote=""golf""]Problem z oryginalnymi kołpakami polo 2003

Mam problem z założeniem oryginalnych dekli na felgi 14": fabryczne koła zostały przeze mnie sprzedane, ze względu na bicie. Kupiłem drugie, oryginalne felgi vw, ale bez rowków na kołpaki. Felgi powędrowały na zimówki. Kupiłem kolejne felgi również VWAG, ale już z rowkami na dekle, z tymże pochodzą prawdopodobnie ze skody fabia. Niestety na nie również nie mogę założyć fabrycznych kołpaków - jak wejdzie połowa i wkładam drugą, to pierwsza wyskakuje.

Czy dobrze myślę, że to wina większego wybrzuszenia felg i że oryginalnie było ET ok 38, a teraz mam ET43?[/quote]
nie wiem jak twoje dekle wyglądają, ale bardzo prawdopodobne że winne będzie większe ET felgi
Awatar użytkownika
Piotrej
Początkujący
Początkujący

Post autor: Piotrej »

Oponka 195/45 na 7,5j mam i fajnie wygląda lekko się jeździ lecz gdy wjeżdżam w duże kałuże(podczas deszczU) to ściąga autko tzn. czuć że oponka w pewnych momentach obraca się i traci czasami przyczepność , dzieje się tak tylko jak jadę powyżej 85km/h. Na suchej powierzchni efekt nie występuje. Jak pisali koledzy z forum bmw, ściąga w kałużach i dużych koleinach. Opony jakie posiadam to yokohama.
1.Jaką opone byście wybrali - na R16 et 42 7,5j i 8,0j 195/50 (koza węższa i wyższa)czy może 205/45(niska i szersza)????
waham się pomiędzy tymi rozmiarami.
Przymierzałem 205/40 i wygląda spoko zasłania całą fele jak mi powiedzieli ,,bez hamskiego naciągu"
Może ktoś jeździ na takim czymś??
facebook>>JUDI ON/Piotrek R....icz ,,Jedna Pasja Jedno Życie Jeden Cel" LwG :)
maskę, zderzak tylni Deep Black,
A
Anonymous

jeszcze szersza opona (205/40) spowoduje jeszcze większe odczucie niestabilności w koleinach z wodą czyli zjawisko aquaplaningu - tak przynajmniej wygląda to w teorii
winą za takie zachowanie 195 może być sama marka opony i model, miałem 195/50r15 w mniejszym polo 6n2 i nic takiego nie odczuwałem (toyo proxes II)
Awatar użytkownika
kamilcrpl
Newbie
Newbie

Post autor: kamilcrpl »

Dalej zastanawiam sie nad jakas felga ale tym razem wybor padl na 16 cali tylko nie wiem czy nie bede mial problemow zeby do wlozyc. Chodzi dokladnie o 16 cali 8j na przod z et 25 i 9j na tyl z et 20. Jak myslicie czy sa wgl jakiekolwiek szanse zeby to jechalo bez problemow ? A moze ktos ma cos podobnego u siebie ? Dzieki bardzo za pomoc !
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”