Taxi z Bangladeszu by Dydek.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
DydekSI
Newbie
Newbie

Taxi z Bangladeszu by Dydek.

Post autor: DydekSI »

Witam.

Model: 6n
Kolor: LD2A
Rok produkcji: 1995
Silnik: 1.0 45ps

Co by wam tu opowiedzieć.. Jest to mój pierwszy samochód, kupiłem go w kwietniu od znajomego, który go już nie potrzebował gdyż sprowadził sobie nowy samochód z Niemiec i polówkę chciał oddać w dobre ręce. Kupiłem ją za groszowe sprawy, bo aż całe 1000zł. Na początku jeździł nim mój tato, gdyż ja byłem w trakcie robienia prawa jazdy. Kiedy już odebrałem plastik przejąłem samochód. Poprzedni właściciel miał ją 8 lat i ja jestem drugim właścicielem w kraju. Kupiłem ją w trochę ciężkim stanie, a szczególnie wnętrze. Gdy jeszcze nie miałem prawa jazdy doprowadzałem ten samochód do stanu używalności. Gdy wnętrze było już ogarnięte oraz sprawy mechaniczne porobione zakupiłem radio Pioneer oraz zamontowałem głośniki, które leżały w piwnicy i się kurzyły. Auto ma widoczne ślady korozji, ale nie przeszkadza mi to, gdyż moje plany nawiązują właśnie do rudej. A co do planów to:
- lampy na tył Hella Black Magic
- zawieszenie gwintowane
- szeroka stal
- maska w rdze oraz listwa pod przednimi lampami
- cultowy bagażnik na dach
- halogeny na przód
- założenie elektryki
- postoje w kierunkach
Co w aucie zostało już zrobione:
- wymiana plastikowych elementów wnętrza
- zmiana kierownicy na tą z poduszką (poduszka i tak nie działa)
- założenie drążka zmiany biegów z golfa IV
- usunięcie emblematów z tylnej klapy
- wymiana przedniego grilla na czarny
- pomalowanie znaczków w czerń
- smoked przednich lamp
- hokey z golfa III

Auto przy zakupie:
Obrazek Obrazek Obrazek

Aktualny wygląd:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Autko niestety trochę brudne na fotkach, ale niestety teraz taka pogada, a autko nie jest garażowane. :(
Ostatnio zmieniony 05 gru 2015, 21:16 przez DydekSI, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
myszaty
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: myszaty »

Witam,

plany co do auta dość ciekawe :) na foto autko nawet dobrze się prezentuje... niech służy :D życzę bezawaryjnosci
VW Polo 6n 1.4 '98 automat
Zestaw CB ---> Teddy ASC + Lemm AT 71 & Yosan JC 350 + Lemm AT 900
K
KubaSrem
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KubaSrem »

W końcu zrobiłeś ten temat na forum :D Żeby plany się spełniły i była bez awaryjna! Powodzenia! :)
Awatar użytkownika
DydekSI
Newbie
Newbie

Post autor: DydekSI »

No i polcia doczekała się nowych lampeczek. :D Kiedy paczuszka przyszła od razu zostały założone i autko nabrało lepszego uroku. :D

Obrazek Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ogarnięcie tej blachy pod zderzakiem było by zdecydowanie lepszym posunięciem niż zakup lamp, bo nadal wygląda jak zaniedbany rzęch
Awatar użytkownika
Winiacz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Winiacz »

Pierwszy samochód to co się dziwić, zawsze na nich człowiek uczy co tak naprawdę powinno się robić, na początku to wszyscy błądzą :D
Najbardziej to widać po planach, sam w liceum chciałem rosta z polo robić. Teraz człowiek starszy i mądrzejszy, to wie że do rosta musi być ultra zdrowa buda, bo inaczej nic z tego nie będzie.
Jaskrawe kolory w polo najwięcej zyskują przy przejściu na szerokie zderzaki, więc można w tym kierunku się udać.
Awatar użytkownika
myszaty
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: myszaty »

inne lampy z tylu oczywiście fajna zmiana, ale pierwsze co bym zrobił na Twoim miejscu to zajął bym się blacha, żeby autko jakoś porządnie wyglądało. Widzę, że masz zestaw cb, jaki to zestaw ? Gdzie zostało zamontowane radio we wnętrzu auta ?
VW Polo 6n 1.4 '98 automat
Zestaw CB ---> Teddy ASC + Lemm AT 71 & Yosan JC 350 + Lemm AT 900
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”