Swapped 6n2 Black by yamato GTD wannabe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Post autor: yamato »

dokładnie, po tym jak Wiechers wpadł, to nie sądziłem że będzie taka różnica, zrobił się bardzo bezpośredni, czuć spójność całego auta. A śruby miałem dokręcone, bo sam dokręcałem tydzień wcześniej :mrgreen: generalnie bardzo polecam, poprawia pracę całego układu kierowniczego i pomaga w czuciu auta
Awatar użytkownika
Robson_94
Początkujący
Początkujący

Post autor: Robson_94 »

Bardzo ładna i schludna ;) kolorek piękny ;) nic tylko podziwiać.

Też chyba będę musiał zderzak z przodu zrobić na gładko i wywalić rejestrację na kratke ;)
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

więc tak to na dzisiejszy dzień wygląda, ostatni wypad na tor w piździerniku zakończony całkiem pomyślnie, pokazała pazur, gdznieniegdzie nawet trzymała gdy inni hamowali :mrgreen:
wleciał "winter setup", gwint znacznie podkręcony, ale i trochę fruktów z GTI, póki co pełny przedni zderzak, a boczki czekają w garażu

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojciechus
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Wojciechus »

Zarówno na zimowym jak i letnom setupie jest kosa :)
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: zxxck »

W jakich rozmiarach masz te stalóweczki ?? :)
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

serducha są to 14x8J ET około 20, na to barumy 185/60, pluję sobie w brodę że jednak nie dołożyłem na te 185/55 :(
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""yamato""]serducha są to 14x8J ET około 20, na to barumy 185/60, pluję sobie w brodę że jednak nie dołożyłem na te 185/55 :([/quote]

No niestety 185/55 wiele by to tutaj pomogło bo z tego co widzę jest dość ciasno ;/ Przy tym et20 koła pewnie na styk z linią błotników są.
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

ciut wystają, ale akurat tak jak lubię. no ale zima to zima, pomyślę na następną, ale póki co przynajmniej komfort się zwiększył, balon to balon :D
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

Sporo czasu nic nie było, ale nie że się nie działo!
Tak się złożyło że wrzuciłem całe zwrotnice z hamulcami od 6n2 GTI, w tym nowe przewody hamulcowe i łożyska.
Obrazek
Niestety nie złożyło się żebym je na nowo pomalował, ale postaram się na wiosnę porządnie je wyczyścić, no cóż, nie wszystko na raz. ;) Generalnie nie robiłem tego po nic, marzeniem moim jest w tym roku przeprowadzić swap, bo skręca to autko w porównaniu do serii po prostu bajecznie, tak też będę się starał zrobić, by uzyskać jak najbardziej odpowiadający mi kompromis pomiędzy glebą i spasem a trakcją, mam nadzieję że wyjdzie fajnie. Silnik jaki planuję to "legendarny" 1.9 AFN, szkoda że nie benzyna, ale we łbie ubzdurał mi się temat na szybką gnojówkę z fajną charakterystyką i całymi zastępami niutonometrów. :mrgreen: Jedyne co będzie mnie bolało to dźwięk, który jak pod obciążeniem jest według mnie całkiem fajny, tak na wolnych wiadomo, jak ursus... :? Ale do tego jeszcze daleko, bo sporo schodów.

W garażu czekają boczki z 6N2 GTI, które niestety muszą poczekać na montaż, bo sypie mi się elektryka w drzwiach, po wyjeździe od mojego magika-mechanika [size=99px](którego serdecznie pozdrawiam bo nigdy nie zawodzi i zawsze mówi jak jest :mrgreen: [/size]
prawa szyba (mam elektrykę) po otwarciu już nie chciała się podnieść, okazało się że problem z przełącznikiem, o ile prawa strona z powrotem chodzi to nie tak pewnie jak bym chciał, a przy wkładaniu boczków chciałem całe drzwi wygłuszyć by mieć już przygotowane pod lepsze głośniki. To strona prawa, a co do lewej to zaczyna się dopiero prawdziwe sudoku... Wygląda to tak, że jakiś druciarz na chama przylutował kable na sztywno do przełączników od szyb, jedynie przyciski od otwierania i zamykania są na oryginalną kostkę. Stąd [size=99px]szukam dwóch kostek o oznaczeniu 8L0972980[/size], które wyglądają tak - http://www.auto-masstin.cz/fotos/8/8l0972980.jpg. Chyba będzie to jedyne i najbezpieczniejsze wyjście by móc zdjąć lewy boczek, bo teraz nie ma innej fizycznej opcji by z boczku wyjąć cały panelik. Także praktycznie jedyne co mogę wrzucić to tył, a wszystko i tak wymaga wyczyszczenia. No to się pożaliłem :mrgreen: Dodam że z przodu niestety opony 185/60 R14 nie zdały egzaminu, o ile z tyłu jest w porządku, o tyle z przodu zawadzały o jakiś plastik wydając straszny hałas, a więcej już ciąć nadkoli nie chciałem, dlatego je zdjąłem i wrzuciłem używki Vredestein Snowtrac 3 z 2011 roku, kupione na szybko z allegro, okazały się wyząbkowane, z dniem ich założenia zapomniałem co to znaczy komfort jeśli chodzi o opony - ostatni raz kiedy kupiłem używane. Przynajmniej nie zniszczę Barumów, łza się w oku kręci jak przypomnę sobie jaka to cicha, wygodna i przyczepna opona. Swoją drogą są do kupienia na giełdzie, z chęcią ponegocjuję ;) .

Z dobrych wiadomości to tyle, że w domciu czeka mój ukochany Japan w za dużym balonie i za małym rozmiarze w pionie, obok MOMO z nabą które kiedyś tam zamontuję, a także APC z Shiny Garage które wymyje mi boczki z GTI i kto wie co jeszcze :grin:
Obrazek

A tu politechniczne i nie tylko fotki z kolegami, bardzo zacne furmanki :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

Tęsknota za sezonem coraz większa, a wyskoczyła przy okazji maglownica do robienia, to pewnie te dwie dawne wizyty na torze tak jej dały do wiwatu. Tak czy owak zawsze trochę teili które są w drodze! :bomb:
Awatar użytkownika
zxxck
Zainteresowany
Zainteresowany

Fajne tejle :bomb: Zawsze jak wchodzę w temat i widzę tego japana to wydaje mi się że to koło stworzone jest do tego samochodu bo wygląda malinowo :) Życzę powodzenia w swapie i czekam na efekty ! :)
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

Polo Korzenio ktoś odkupil z Twoich rejonów??
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

[quote=""vwmaro""]Polo Korzenio ktoś odkupil z Twoich rejonów??[/quote]

i tak się wyda prędzej czy później, mój ziomeczek kupił :vinsent:
Awatar użytkownika
DJ Piotr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DJ Piotr »

Polo dopieszczone aż miło :D Plany też masz konkretne. Fajnie, że zadbałeś o dobre hamulce jeszcze przed swapem. Masz może jakiś filmiki z jazdy po torze? Może wrzuciłbyś żeby pokazać Polo w ruchu? Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
yamato
KANDYDAT

[quote=""DJ Piotr""]Polo dopieszczone aż miło :D Plany też masz konkretne. Fajnie, że zadbałeś o dobre hamulce jeszcze przed swapem. Masz może jakiś filmiki z jazdy po torze? Może wrzuciłbyś żeby pokazać Polo w ruchu? Pozdrawiam![/quote]

niestety filmików brak, teraz i tak większego sensu nie było, wpadnie nowe serducho to i będą filmiki :vinsent: :grin:
Awatar użytkownika
Dziubasek
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Dziubasek »

bardzo ładnie na tych stalówkach, ktoś z tego forum mi powiedział ze białe koła dodają z 10 koni :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”