Dowcipniś z sosnowca

Tu rozmawiamy o wszystkim czego nie obejmują inne dzialy.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
izeltaz
Początkujący
Początkujący

Dowcipniś z sosnowca

Post autor: izeltaz »

Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Ciekawe że wszyscy myślą w komentarzach że to golf 4
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
k
kamien
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamien »

Co za zjeb...gość z cieżarówki powienien go rozjechać jak wstrętnego robala.
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

Spróbujcie być obiektywni. Pytanie, czy kierowca ciężarówki nie zajechał wcześniej drogi kierowcy Polo.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Nawet jeśli to i tak to nie tłumaczy tak durnego zachowania.
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Bez powodu pewnie tego nie robił, ale człowiek instynktownie powinien widząc ciężarówkę na lewym pomyśleć, że zaraz będzie chciała zmienić pas na prawy. Chwile wcześniej minął jakieś autko, więc polo musiałby szybko jechać, żeby kierowca mu zajechał drogę. Może wkurzył go czymś na jakimś wcześniejszym skrzyżowaniu.

Generalnie widząc takie nalepki na aucie to wiem, że od właściciela za wiele wymagać nie mogę (ale to tylko moje zdanie :) )
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
adek1983
Global Moderator
Global Moderator
Kontakt:

Post autor: adek1983 »

[quote=""Marcin86c""]Nawet jeśli to i tak to nie tłumaczy tak durnego zachowania.[/quote]

Nie zamierzam tłumaczyć zachowania kierowcy Polo. Podejrzewam tylko, że autor nagrania nie jest bez winy.

Mam nadzieję, że kierowca Polo nie jest klubowiczem, a jeśli jest to nie powinien nim już być.
Awatar użytkownika
tomsson

Cytuje komentarze pod filmem:

"Andre Meandre 3 godziny temu
+KyzakY pewnie golfista zapieprzał lewym, a niegrzeczny Pan Tir zmusił go do wyhamowania."

"viragoorson 2 godziny temu
+Andre Meandre stary dokladnie tak bylo jak omijalem samochod na prawym to musial nieco zwolnic i to byl powód"

"silvermario 1 godzinę temu
Konto na fejsbuku młodego gniewnego: https://www.facebook.com/wojciech.juszkiewicz.7

Dzień wcześniej stracił pracę, może stąd ta niekontrolowana agresja ;)"
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Wlepa na aucie lewy pas to nie kółko różańcowe zobowiązuje :) A tak na serio to w każdej grupie kierowców są czarne owce. Aczkolwiek po zrobieniu tysięcy km po kraju i europie nie mam najlepszego zdania o kierowcach tirów i wyprzedzanie na tempomacie blokując lewy pas na kilka km, bo tir wyprzedza tira to jest coś co jest na porządku dziennym. Niestety będąc za granicą w 3/4 przypadków robią tak Tiry na polskich ukraińskich lub słowackich blachach.... szwaba holendra czy francuza albo belga walącego podobne manewry nie uświadczysz zazwyczaj latają sobie spokojnie w kolumnach jednym tempem. Kiedyś jednego również "nagrodziłem" ale inna całkiem sytuacja geniusz wpadł na pomysł wyprzedzać na zakręcie 18 tonowym składem osobówkę busa którym leciałem plus drugiego tira. W momencie kiedy zobaczył że się nie zmieści zamiast dać po heblach i schować się do tyłu to po co but w podłogę kierunek i dawaj mniejszego na barierki na styk i nie mając wyjścia, bo z 1 strony 18 ton z drugiej barierka hamujesz na piskach by zrobić miejsce. Kilka km dalej pośpiech nie popłacił bo grzecznie wyprzedziłem, ale po co hamować i powodować zagrożenie :/ wystarczyło dojechać do miejsca gdzie był problem z wyprzedzeniem przez auto jego gabarytów i ustawić sobie tempomat na 30 km i pojechać takim tempem ok 6-7 km ;) zagrożenie ani korek znikomy, bo po 1 w nocy i nikogo poza asem się nie blokowało, a to co nadrobił ryzykując czyimś zdrowiem stracił więc wyszedł na zero. Wystarczy szanować się i myśleć i nie trzeba robić akcji w stylu gwałtowne hamowania itd ale niestety większość kierowców u nas tego nie robi....
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

Polo widziane na jakimś FP na facebooku. Możliwe, że jest na forum, ale nie jako klubowicz. Kwestia sprawdzenia :grin:
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
Awatar użytkownika
tomsson

Dotarło do chłopaka, że jest sławny, bo pousuwał wszystkie zdjęcia polo ;)

Swoją drogą oglądałem film rano jak było 70 wyświetleń, a teraz >54 000.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""tomsson""]Dotarło do chłopaka, że jest sławny, bo pousuwał wszystkie zdjęcia polo ;)

Swoją drogą oglądałem film rano jak było 70 wyświetleń, a teraz >54 000.[/quote]

Jak to mówią :crazy:
Obrazek

Chociaż coś miał napisane na profilu, że chciał pogonić auto więc może sprzedał i wyrzucił z fb ;)
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

Co do kierowców "TIR-ów"... Francuz, Hiszpan, Portugal i nawet Niemiec jeżdżą tak samo jak Polak, Ukrainiec, Rosjanin itd... Jak ktoś nie jeździł nigdy tak zwanym "TIR-em" to proponuje nie podejmować sie dyskusji na temat wyprzedzania na autostradzie. Poprostu napisze tak... przelicz sobie ze jeden "TIR" ma ogranicznik na 86 a druga ma na 89km/h, to jest niby nic ale przelicz sobie teraz jadąc w podwójnej obsadzie 18h a nawet 20h bez przerwy, nie licząc przekładania kart i przerwy na siusiu i kawe... ile nadrobisz km :) prosta matematyka :) 3km/h x 20 = 1h ;) w jedna godzine dojedziesz ile km dalej??? sporo!!! i te 3km/h wiecej i wyprzedzanie wystarczy żebyś miał na rano świeże mandarynki na święta albo mięso na obiad :piwo: Tylko zaraz napiszecie że mandarynki dojadą później ale bezpiecznie?? Ok ale piszemy tutaj o autostradach i taki Kierowca Stanisław ma rodzine i chce być dwie godziny wczesniej w domu żeby pobawić sie z dzieckiem i przytulić do żony... A jak jedzie z Dalekiej Portugalii to jadąc non stop 89-90km/h a nie tak jak wiekszosć "TIR-ów" 80-86km/h bedzie w domu 5h wcześniej.

I właśnie dlatego sie wyprzedza :D Myśle ze troche to wytłumaczyłem...

a i jeszcze dla przypomnienia bo jak nieraz rozmawiam z ludźmi to się dziwią... TIR nie jedzie wiecej jak 90km/h wiec nie wyprzedzi w ciagu 5s :)...

chyba że jedzie na kamieniu... :crazy:

Pozdrawiam Kierowca "TIR-a" :beach:
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
adam2308
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adam2308 »

Chwilę temu był na youtubie dosyć popularny gość - tirowiec, który jako pierwszy kręcił filmiki i tłumaczył "od kuchni" życie zawodowego kierowcy.

I tłumaczył kwestię wyprzedzania mniej więcej tak, jak Hiszp4n powyżej. Dla niego taki manewr wyprzedzania to jest dojechanie do miejsca docelowego na czas, dzięki czemu może być w domu przez ten dzień-dwa i dalej w trasę. Jak nie wyprzedzi, będzie musiał pauzować wcześniej i już niestety nie będzie mógł dojechać do domu na te dwa dni po czterech tygodniach.

Osobiście zmieniłem podejście - dla mnie to max minuta czekania, aż gość zjedzie na prawy pas, a dla niego to możliwość zajechania do domu.
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Jak dla mnie kierowca z tego Polo jest idiotą. Nawet jeżeli mu coś zrobił wcześniej to nie powinien robić takich manewrów bo zapewne nie przeżył by tego spotkania. Pozdrawiam wszystkich kierowców ciężarówek i nie oglądajcie tego Hioba bo chłop robi wodę z mózgu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”