witam,
Polo służy mi do dojazdu do pracy ( zima ), mam delikatny miesieczny budżet na extra wydatki związane z hobby czyli samochodami. Zamierzam troszke podnieść walor wizualno/estetyczny owego pojazdu polo 86c2f 1993. 1.05.
Co polecacie ? jak sie jezdzi na obnizonym zawieszeniu TA-Technix 60 - 40 plus dedykowane amortyzatory ?
zakupilem i czekaja na montaz lusterka M-LOOK.
Plastikowe nadkola chyba sierpy tak to sie nazywa ? czy podejdą do mojego polo ?
Może to oklepane, ale zawsze ładnie wygląda. Białe kierunki przód, dymione lampy tył, sierpy z GT i już będzie lepiej. Do tego jakieś kosmetyki do poprawienia kondycji lakieru. Na koła założyć ori BBS i już będzie lepiej. W zderzaki czerwona listwa.
Bez obrazy,ale nawet bym złotówki nie wydał na ulepszanie takiego auta,tym bardziej jak służy jako najzwyklejszy dupowóz do tłuczenia dojazdów do pracy na co dzień.
Lepiej to przepić.
Co do obniżania zawieszenia, jeśli to ma być daily-car to mocno zastanów się, czy obniżanie zawieszenia jest Ci potrzebne. Zważ na komfort jazdy (to też kwestia indywidualna). Ja na początek to zadbał bym o ogólny wygląd auta. Czyli porządny szampon i piana do umycia auta, na to jakiś QuickDetailer/Wosk w sprayu i dressing do opon. Auto zyska na wyglądzie.
[quote=""adek1983""]Co do obniżania zawieszenia, jeśli to ma być daily-car to mocno zastanów się, czy obniżanie zawieszenia jest Ci potrzebne.[/quote]
Co obniżenie ma do daily?
wcale źle się takim autem nie jeździ
[quote=""Marcin86c""][quote=""adek1983""]Co do obniżania zawieszenia, jeśli to ma być daily-car to mocno zastanów się, czy obniżanie zawieszenia jest Ci potrzebne.[/quote]
Co obniżenie ma do daily?
wcale źle się takim autem nie jeździ[/quote]
Przeczytaj cały mój poprzedni post zamiast coś zacytujesz wybiórczo.
przy tak zmatowiałym i spłowiałym lakierze jak na aucie kolegi Fiero szampony i woski niewiele dadzą... z resztą nie każde auto musi lśnić tym bardziej gdy jest to typowe daily stojące pod chmurką
oczywiście nie mówię że nie należy dbać o lakier, ale w tym przypadku na pewno pierwszym krokiem musiała by być profesjonalna korekta
Moim zdaniem powinien zacząć od zawieszenia (kompletny zestaw od MTS-a 60/40 da radę) i ładnej klasycznej felgi, jakiś bbs/ats/atiwe/a'la smoor z twingo (13x6 lub 13x7) z odpowiednimi oponami (165/55 lub 175/50). Następnie emblematy w czarnym kolorze, białe kierunkowskazy przednie + tylne lampy GT (pomarańczowe przednie i zwykłe lampy tylne tez mogą dobrze wyglądać po odświeżeniu), pakiet nakładek na nadkola z GT tez doda uroku i pazura, smoked przednich lamp to kolejny krok. Wnętrze z GT/Style/G40/Genesis czyli czarne boczki + fotele "kubełkowe" kolejna dobra modyfikacja.
Gdzieś po drodze pokusić się o korektę lakieru aby wydobyć z niego czerwień.
Oczywiście odpuścić te denne lusterka m-look...
dziekuję za wszystkie odpowiedzi, wszystkie biorę pod uwagę.
Lusterka kupiłem ponieważ obydwa orginalne "latają, drgają i cieżko w nich zobaczyc to co powinno widać". Jak sie je da naprawić to naprawię.
Tak, samochód słyży tylko i wyłącznie na dojazd do pracy 35 km dziennie plus dowóz córki na karate, stoi pod chmurką do wiosny. Na sezon letni wjedzie do garażu i będzie czekał na zimę, chyba ze pontiac w sezonie letnim odmówi posłuszeństwa.
Z dbania o lakier to tylko raz w miesiacu myjnia + wosk.
z tego co pamiętam to wyrabia się tam jakaś tulejka, albo zaprasowany trzpień co skutkuje taką usterką
mam nawet takie lusterko w piwnicy, ale nie wiem jak je rozebrać (wyjąć lustro i zdjąć tą zaślepkę z dołu ramienia)