[quote=""millbery""]Droga Koleżanko
Problemy sondy nie spowodowały by tyle błędów. Jednak w miarę możliwości proponował bym Ci abyś ją wymieniła. Pozwoli Ci to zaoszczędzić na paliwie.
Z tego co tu piszesz wnioskuję że masz przerwę gdzieś na wiązce elektrycznej pomiędzy cewkami a komputerem i ja bym raczej obstawiał kabelek sygnałowy( taki cieniutki, dwu kolorowy)
Dla pewności zanim zaczniesz przedzwaniać wiązkę zrób sobie mały test, zrobisz to spokojnie sama.
Najpierw posprawdzaj sobie cewki w ten sposób że, zdejmij cewkę z pierwszego cylindra i zakręć silnikiem, powinnaś słyszeć pukanie( to dźwięk przeskakującej iskry) jeśli go nie usłyszysz to będzie oznaczało walniętą cewkę lub przerwę w obwodzie elektrycznym. Zrób to z pozostałymi a na pewno wychwycisz coś. Pamiętaj aby cewkę oprzeć o silnik tak aby zmasować obwód. Tam gdzie nie usłyszysz skoku iskry podmień ją z działającą jeżeli dalej nic to bankowo wiązka. Jeżeli chcesz się bawić multimetrem to napięcie na włączonym zapłonie powinno wskazywać na wszystkich kabelkach 12.20-12.60v[/quote]
Dziękuje wielkie za wskazówki! Na chwilę obecną wymieniono w moim Polo cewkę na 3cyl-niestety nie przyniosło to rezultatu. Po podłączeniu ponownie komputera Pan mechanik stwierdził iż wymiana wtryskiwacza na 3cyl powinna pomóc-zamówiłam, niestety okazało się iż nie pasuje. Obecnie szukam do mojego modelu i coraz bardziej się denerwuje

W najbliższym czasie spróbuję Twojej rady i poinformuje jak poszło